NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Japonský cheesecake LEN z troch surovín
Japonský cheesecake LEN z troch surovín
Recept Japonský cheesecake LEN z troch surovín
Kvietok278 Kvietok278    ·   5.3.2023

Japonský cheesecake LEN z troch surovín

Veľmi jednoduchá japonská torta len z TROCH surovín. Pečieme pol hodinu a príprava netrvá ani 15 minút.

Suroviny

Budeme potrebovať:

120 g
mascarpone
120 g
biela čokoláda
3 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si suroviny, guľatú formu na pečenie (priemer 16 cm), ktorú vyložíme papierom na pečenie a rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
  2. Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Primiešame mascarpone a vymiešame do hladka, pridáme 3 žĺtky a nakoniec aj ušľahaný sneh.
  3. Hmotu navrstvíme do formy a pár krát jemne hodíme formou o stôl, aby sa stratili bublinky, ktoré vznikli liatím.
  4. Okrúhlu formu uložíme do hlbšieho plechu, do ktorého nalejeme horúcu vodu a pečieme 15 minút pri teplote 170 stupňov. Po 15 minútach teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme ďalších 15 minút. Potom rúru vypneme a tortu necháme ešte 15 minút dôjsť.
  5. Tortu vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

Inšpirovala som sa videom, ktoré si môžete pozrieť tu:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár