Jamajka rezy - fotopostup

Pridal: Triniti, 16.8.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Banány, Podľa ovocia
S upečením tohto koláča ohromíte každého. Luxusné banánové rezy pod názvom jamajka. Trochu náročnejšie na prípravu, ale stojí za vyskúšanie.
Pridal: Triniti, 16.8.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Banány, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
6 ksvajce
štipkasoľ
3/4 šálkypolohrubá múka
3/4 šálkykryštálový cukor
2 lyžicekakao
1 bal.čokoládový puding
1 lyžičkaprášok do pečiva
Želatína:
3 lyžicecitrónová šťava
8 lyžícstudená voda
podľa chuticukor
4 lyžicekyslý džem
8 ksbanán
1 kscitrón
3 bal.žltá želatín
Krém:
400 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicepráškový cukor
50 gčokoládová ryža
1 lyžicaprášková želatína (kopcovitá lyžica)
1/3 šálkyhorúca voda
Ďalej budeme potrebovať:
3 lyžicecitrónová šťava
8 lyžícstudená voda
podľa chuticukor
250 gmascarpone
150 gsmotana na šľahanie
1 lyžicakryštálový cukor
čokoláda na ozdobu
- Bielky a žĺtky si oddelíme. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a za stáleho mixovania vyšľaháme. Pridáme žĺtky, krátko mixujeme na stredne rýchlych otáčkach a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pudingovým práškom a kakaom.
- Smotanu na šľahanie spolu s cukrom vyšľaháme do tuhej šľahačky, pridáme čokoládovú ryžu a premiešame (ak nemáme čokoládovú ryžu, môžeme na hrubom strúhadle nastrúhať horkú čokoládu). Želatínu pripravíme v horúcej vode, necháme mierne vychladnúť a pridáme ju k vyšľahanej smotane. Dôkladne spojíme a navrstvíme na želatínovú hmotu.
- Druhý plát cesta rovnako potrieme pripravenou polevou ako prvý - citrónová šťava + voda + cukor podľa chuti a položíme ho na šľahačkový krém.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s JAMAJKA řezy - fotopostup.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Jamaica szelet - fotókkal.
KOMENTÁRE K RECEPTU