Jamajka rezy - fotopostup

Recept Jamajka rezy - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Recept Jamajka rezy - fotopostup
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S upečením tohto koláča ohromíte každého. Luxusné banánové rezy pod názvom jamajka. Trochu náročnejšie na prípravu, ale stojí za vyskúšanie.

FOTKA OD VÁS
Recept Jamajka rezy - fotopostup
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
štipkasoľ
3/4 šálkypolohrubá múka
3/4 šálkykryštálový cukor
2 lyžicekakao
1 bal.čokoládový puding
1 lyžičkaprášok do pečiva

Želatína:

3 lyžicecitrónová šťava
8 lyžícstudená voda
podľa chuticukor
4 lyžicekyslý džem
8 ksbanán
1 kscitrón
3 bal.žltá želatín

Krém:

400 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicepráškový cukor
50 gčokoládová ryža
1 lyžicaprášková želatína (kopcovitá lyžica)
1/3 šálkyhorúca voda

Ďalej budeme potrebovať:

3 lyžicecitrónová šťava
8 lyžícstudená voda
podľa chuticukor
250 gmascarpone
150 gsmotana na šľahanie
1 lyžicakryštálový cukor
čokoláda na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a žĺtky si oddelíme. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a za stáleho mixovania vyšľaháme. Pridáme žĺtky, krátko mixujeme na stredne rýchlych otáčkach a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pudingovým práškom a kakaom.
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 25 x 35 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje neoddeľujú od stien plechu (asi 25 minút). Upečené cesto necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na polovicu.
  3. Jeden plát cesta polejeme pripravenou polevou - studená voda + citrónová šťava + cukor podľa chuti. Potom nanesieme tenkú vrstvu kyslého džemu a naukladáme banány, ktoré sme si rozkrojili na polovicu. Polejeme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  4. Pripravíme si žltú želatínu podľa návodu na obale - v tomto prípade sme želatínu pripravili nasledovne: želé sme nasypali do väčšieho hrnca, zaliali ho litrom teplej vody a dôkladne premiešali. Želé necháme napučať. Keď vidíme, že želé tuhne, začneme ho nanášať na banány.
  5. Smotanu na šľahanie spolu s cukrom vyšľaháme do tuhej šľahačky, pridáme čokoládovú ryžu a premiešame (ak nemáme čokoládovú ryžu, môžeme na hrubom strúhadle nastrúhať horkú čokoládu). Želatínu pripravíme v horúcej vode, necháme mierne vychladnúť a pridáme ju k vyšľahanej smotane. Dôkladne spojíme a navrstvíme na želatínovú hmotu.
  6. Druhý plát cesta rovnako potrieme pripravenou polevou ako prvý - citrónová šťava + voda + cukor podľa chuti a položíme ho na šľahačkový krém.
  7. Mascarpone s cukrom a smotanu na šľahanie zvlášť vyšľaháme a nakoniec ich jemne vareškou spojíme. Navrstvíme na vrch a pekne uhladíme.
  8. Odložíme do chladničky stuhnúť a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť