Jahodový nepečený rez s tvarohom

Recept Jahodový nepečený rez s tvarohom

Pridal: NajLucka, 3.9.2021

Kategorie: Chuťovky, Jahody, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nepečené, jednoduché a hlavne rýchle :) Jahody v kombinácii s tvarohom a želatínou vykúzlia tento skvelý dezert.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 3.9.2021

Kategorie: Chuťovky, Jahody, Podľa ovocia

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 gjemný tvaroh
2 lyžicemaslo
4 lyžicevanilkový cukor
1 ksžĺtok
1 bal.želé
300 gjahody

Ďalej budeme potrebovať:

300 gjahody
1 bal.jahodové želé
250 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si formu na pečenie, vyložíme ju potravinárskou fóliou.
  2. Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom a žĺtkom (žĺtok nemusíte pridávať, ak máte obavu zo surového vajcia), pridáme pripravenú želatínu podľa návodu na obale (buď namočenú vo vode alebo v mlieku) a nakoniec aj tvaroh.
  3. Tvarohovú hmotu navrstvíme do formy a poukladáme celé jahody, ktoré jemne zatlačíme do tvarohovej hmoty. Odložíme do chladničky na jednu hodinu.
  4. 300 g jahôd rozmixujeme na kašu, pridáme napučanú želatínu vo vode a dôkladne premiešame. Jahodové pyré nalejeme na stuhnutú tvarohovú hmotu a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
  5. Na druhý deň dezert z formy vyberieme, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podávame. Dobrú chuť!% 2

Zdroj: Moniamieszaigotuje

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť