Jahodový džem bez chémie

Recept Jahodový džem bez chémie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čo nevidieť je sezóna jahôd, preto netreba zabúdať ani na marmeládové zásoby. Jahodová marmeláda sa hodí takmer do každého dezertu alebo len tak natrieť na čerstvý, voňavý domáci chlebíček, prípadne pridať do buchiet. Autor: Naďa I.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

jahoda
krystáľový cukor
citrón

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jahody umyjeme a očistíme. Dáme ich do veľkej misky a zasypeme cukrom. Na 1 kg jahôd potrebujeme 0,5 kg cukru.
  2. Necháme stáť 2-3 hodiny, potom premiešame a dáme variť. Počas varenia zbierame penu. Varíme, kým sa hmota nezmenší o polovicu. Potom pridáme citrónovú šťavu a varíme do požadovanej konzistencie.
  3. Plníme za horúca. Ukladáme na plech a vložíme do vyhriatej rúry na 120 stupňov po dobu 15 minút. Bokom (na plech) položíme aj viečka. Po 15 minútach vyberieme a poriadne zatvoríme, otočíme hore dnom a po 10 minútach otočíme späť. Necháme vychladnúť a odložíme do špajze.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť