Jahodový džem bez chémie

Pridal: rebeka, 11.6.2021
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavaraniny, Jahody, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Čo nevidieť je sezóna jahôd, preto netreba zabúdať ani na marmeládové zásoby. Jahodová marmeláda sa hodí takmer do každého dezertu alebo len tak natrieť na čerstvý, voňavý domáci chlebíček, prípadne pridať do buchiet. Autor: Naďa I.
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 11.6.2021
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavaraniny, Jahody, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
jahoda
krystáľový cukor
citrón
- Jahody umyjeme a očistíme. Dáme ich do veľkej misky a zasypeme cukrom. Na 1 kg jahôd potrebujeme 0,5 kg cukru.
- Necháme stáť 2-3 hodiny, potom premiešame a dáme variť. Počas varenia zbierame penu. Varíme, kým sa hmota nezmenší o polovicu. Potom pridáme citrónovú šťavu a varíme do požadovanej konzistencie.
- Plníme za horúca. Ukladáme na plech a vložíme do vyhriatej rúry na 120 stupňov po dobu 15 minút. Bokom (na plech) položíme aj viečka. Po 15 minútach vyberieme a poriadne zatvoríme, otočíme hore dnom a po 10 minútach otočíme späť. Necháme vychladnúť a odložíme do špajze.
Môj blog: Varenie s Tomom
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jahodový džem bez chemie.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Dżem truskawkowy bez chemii.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Erdbeermarmelade ohne Gelierzucker an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Eperlekvár tartósítószer nélkül.
KOMENTÁRE K RECEPTU