Jahodové veterníky

Pridal: NajLucka, 11.3.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasické karamelové veterníky sú TOPKA! Krém môžete vymeniť za vyšľahanú šľahačku zmiešanú s dreňou z domácich jahôd a chutný dezert je na svete.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 11.3.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto:
50 mlmlieko
50 mlvoda
100 gmaslo
100 ghladká múka
štipkasoľ
3 ksvajce
Krém:
200 mlsmotana na šľahanie
400 gjahoda
2 lyžicepráškový cukor
- Mlieko, vodu, maslo a štipku soli dáme do menšieho hrnca a privedieme do varu. Odstránime z tepla, pridáme múku a rýchlo metličkou miešame, aby nevznikla žiadna hrudka. Miešame, kým sa hmota nezačne odlepovať od steny hrnca. Necháme mierne vychladnúť a potom pridávame jedno vajíčko po druhom a zakaždým dôkladne vyšľaháme do hladkej hmoty.
- Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a s ozdobnou špičkou, vrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie veterníčky.
- Pečieme pri teplote 180 st. do zlatista. Veterníky krásne nabehnú, nafúknu sa. Po upečení rúru vypneme, dvierka mierne pootvoríme a necháme veterníky v rúre. Ak by sme veterníky hneď vybrali, spľasli by. Keď sa rúra trochu ochladila, môžeme vybrať veterníky a zúbkovaným nožom ich prekrojíme na polovicu.
- Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. 250 g jahôd rozmixujeme na dreň a pridáme ju k šľahačke. Premiešame (môžete ochutiť cukrom) a navrstvíme na spodnú časť. Poukladáme zvyšné jahody, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky a zakryjeme druhou časťou veterníka. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Citromhab
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jahodové větrníky.
KOMENTÁRE K RECEPTU