Jahodové tiramisu

Recept Jahodové tiramisu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Osviežujúci a ľahký dezert. Dlhé detské piškóty, mascarpone krém a ovocná vrstva.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Ovocná vrstva:

500 gjahody
1 kscitrón
60 gpráškový cukor
1 lyžicakukuričný škrob (vrchovatá)
50 mllikér podľa chuti

Krém:

250 mlsmotana na šľahanie
500 gmascarpone
500 gjahodový jogurt
350 gjahody
60 gpráškový cukor
štipkasoľ

Ďalej budeme potrebovať:

dlhé detské piškóty
jahody na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jahody umyjeme, očistíme a dáme do misky. Pridáme cukor, likér, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Ovocnú hmotu vložíme do hrnca a privedieme do varu. Keď hmota vrie, pridáme vrchovatú lyžičku kukuričného škrobu a za stáleho miešania varíme cca 3 minúty. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku. V druhej miske vymiešame mascarpone, jogurt, štipku soli a cukor. Hmoty spojíme. Jahody nakrájame na malé kúsky a pridáme k mascarpone krému.
  3. Pripravíme si formu - dno vyložíme dlhými detskými piškótami, navrstvíme polovicu mascarpone krému a polovicu jahodovej hmoty. Znovu naukladáme dlhé detské piškóty, mascarpone krém a jahodovú hmotu. Vrch ozdobíme jahodami a odložíme do chladničky vychladiť.

Zdroj: Moirecepti

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť