Jahodové rezy so smotanovým krémom

Recept Jahodové rezy so smotanovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na chvíľku som si myslela, že mám asi halucinácie, keď som v túto ročnú dobu uvidela u nás v obchode misky s jahodami. Áno, ako viem, že sa dá dnes v supermarkete zohnať skoro akékoľvek ovocie bez ohľadu na ročné obdobie. Ale tieto plody vyzerali, akoby ich niekto pred pol hodinou natrhal na záhrade a to je hlavné... prekvapila ma rozprávkovo intenzívna jahodová vôňa a čo viac, cena, za ktorú som jahody počas celého leta nekúpila. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

4 ksvajce
200 gkryštálový cukor
8 lyžíchorúca voda
8 lyžícolej
200 ghladká múka
1/2 bal.práškok do pečiva
štipkasoľ

Krém:

3 kelímkykyslá smotana
2 kelímkysmotana na šľahanie
6 lyžícpráškový cukor
1 bal.vanilkový puding bez varenia Olé
podľa potrebyjahody
1 bal. želatínačervené želé

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľahať s cukrom do hustej bielej peny, prilejeme vodu a olej, potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieme na stredne veľký plech (40x27cm, vymazať maslom a vysypať hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.
  2. Potom nechať vychladnúť, pomazať marmeládou, natrieť krémom (v mise zmiešať smotany, šľahačku a cukor, potom vsypať puding a všetko zľahka premiešať.), Ozdobiť čerstvými jahodami a zaliať želatínou (použila som 3 balíčky červeného tortového želé od Dr.Oetkera, zmiešala v suchom stave s 10 lyžicami kryštálu, zaliala 750ml studenej vody a podľa návodu povarila a nechala mierne vychladnúť).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť