Jahodové potešenie

Pridal: Začínající cukrářka, 21.4.2021
Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Jahody, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduché jahodové koláčiky ako chutné pohostenie pre návštevu. Je to síce trošku prácnejšie, ale určite poteší. Autor: Začínajúca cukrárka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Začínající cukrářka, 21.4.2021
Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Jahody, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Korpus:
7 ksvajce
150 gtrstinový cukor
1 lyžičkavanilkový cukor
štipkasoľ
125 ghladká múka
3 lyžicerozpustené maslo
Krém:
1 ks (zoberieme z vajíčok do cesta)bielok
50 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
200 gjahody
1,5 lyžičkykryštálový cukor
na ozdobujahody
- Dať rúru na 170 ° C a pekáč si vyložíme papierom na pečenie.
- Na najvyššiu rýchlosť budeme šľahať vajcia, štipku soli a vanilkový cukor (8-10min) potom zašľaháme múku a maslo a necháme piecť 25 minút.
- Po vybratí z rúry necháme korpus vychladnúť. Potom ho vyklopíme, stiahneme papier a z korpusu vykrojíme 12 koliesok, ktoré potrieme rozmačkanýma jahodami s kr. cukrom (1,5 lyžičky).
- Bielok s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Potom si do tuha vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a pridáme k snehu. Nakoniec pridáme roztlačené jahody s cukrom.
- (Ja krémom spájala len 3 kolieska, ale záleží na vás, koľko ich spojíte). Takže spojíme krémom 3 kolieska a krémom to potrieme všade.
- Na ozdobu môžeme pokvapkať roztlačenými jahodami a špajdlou vytvoriť mramorovanie (tzn. kresliť špajdlou a 'premiešať' jahody s krémom).
- Nakoniec pridáme nakrájané jahody (a ak niekomu vyjde až moc tekutý krém rovnako ako mne, tak dáme do chladničky tak na 2 hoďky). Prajem veľa šťastia a nech Vám chutí.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jahodové potěšení.
KOMENTÁRE K RECEPTU