NajRecept.sk Sladké jedlá Ovocné knedlíky Tvarohové knedlíky Jahodové knedle z tvarohového cesta s kyslou smotanou
Jahodové knedle z tvarohového cesta s kyslou smotanou
Recept Jahodové knedle z tvarohového cesta s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   11.6.2021

Jahodové knedle z tvarohového cesta s kyslou smotanou

Jahody zaplavujú obchody, záhrady i kuchyne. Spása duší! Toto jedlo milujem. Je veľmi chutné a hlavne jednoduché a rýchle na prípravu. Dokonalosť na tanieri. Ten, kto vymyslel toto tvarohové cesto, veľmi pekne mu ďakujem. Jedla by som to snáď aj každý deň, ale čo by na to povedali doma, tak to teda neviem. :D Autor: Danka

Suroviny
250 g
mäkký tvaroh
70 g
zmäknuté maslo
70 g
detská krupica
70 g
hladká múka
1 bal.
vanilkový cukor
štipka
soľ
citrónová kôra (dala som 1/2 sáčku Finesse - citrónová kôra s fruktózou od dr. Oetkera)
podľa chuti
ovocie (jahody)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto vložíme asi na 2 hodinky do chladničky. Ak sa ponáhľame, tak gúľame ihneď, ale lepšie je nechať cesto v chlade odpočinúť. Potom už len prstami uždibujeme kúsky cesta a balíme do neho jednotlivé ovocie. Z tohto množstva uvaríte asi dve porcie knedlí (ja som ugúľala 14 knedličiek). Samozrejme, berte do úvahy veľkosť použitého ovocia.
  2. Hotové knedle vhadzujeme do osolenej vriacej vody a za občasného premiešania čakáme, kým nevyplávajú.
  3. Potom ich varím asi ešte 3-5 minút, podľa druhu ovocia.
  4. Ak si nie ste istí, či sú uvarené, stačí jeden knedlíček vyloviť a rozkrojiť.
  5. Nemáme radi na "ovocňáky" tvrdý strúhaný tvaroh, takže ich podávam s osladenou kyslou smotanou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár