Jahodové knedle z tvarohového cesta s kyslou smotanou

Recept Jahodové knedle z tvarohového cesta s kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jahody zaplavujú obchody, záhrady i kuchyne. Spása duší! Toto jedlo milujem. Je veľmi chutné a hlavne jednoduché a rýchle na prípravu. Dokonalosť na tanieri. Ten, kto vymyslel toto tvarohové cesto, veľmi pekne mu ďakujem. Jedla by som to snáď aj každý deň, ale čo by na to povedali doma, tak to teda neviem. :D Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

250 gmäkký tvaroh
70 gzmäknuté maslo
70 gdetská krupica
70 ghladká múka
1 bal.vanilkový cukor
štipkasoľ
citrónová kôra (dala som 1/2 sáčku Finesse - citrónová kôra s fruktózou od dr. Oetkera)
podľa chutiovocie (jahody)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto vložíme asi na 2 hodinky do chladničky. Ak sa ponáhľame, tak gúľame ihneď, ale lepšie je nechať cesto v chlade odpočinúť. Potom už len prstami uždibujeme kúsky cesta a balíme do neho jednotlivé ovocie. Z tohto množstva uvaríte asi dve porcie knedlí (ja som ugúľala 14 knedličiek). Samozrejme, berte do úvahy veľkosť použitého ovocia.
  2. Hotové knedle vhadzujeme do osolenej vriacej vody a za občasného premiešania čakáme, kým nevyplávajú.
  3. Potom ich varím asi ešte 3-5 minút, podľa druhu ovocia.
  4. Ak si nie ste istí, či sú uvarené, stačí jeden knedlíček vyloviť a rozkrojiť.
  5. Nemáme radi na "ovocňáky" tvrdý strúhaný tvaroh, takže ich podávam s osladenou kyslou smotanou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť