Jahodová marmeláda

Recept Jahodová marmeláda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jahodová sezóna začína. Jahody sú asi najchutnejšie ovocie. Pripravujeme jahodové marmelády, koláče, bublaniny, džúsy, smoothie, mrazenú dreň,... Skúste môj osvedčený recept na jahodovú marmeládu. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgjahoda
2 lyžičkykyselina citrónová
1/2 kgkrupicový cukor
1 bal.Gelfix extra na 1 kg ovocia
1/2 kgcukor na 1 kg ovocia

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jahody očistíme, umyjeme a celé ich zasypeme cukrom. Takto nechávam jahody zasypané cukrom stáť z večera do rána.
  2. Ráno jahody rozmixujeme alebo pretlačíme tlačítkom na zemiaky, pridáme kyselinu citrónovú a sáčok Gelfix. Varíme do požadovanej konzistencie.
  3. Poháre umyjeme a necháme úplne vyschnúť. Naplníme lekvárom až po vrch a poriadne uzavrieme. Otočíme hore dnom, zakryjeme dekou a necháme úplne vychladnúť.
  4. Po vychladnutí ukladáme do komory.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť