Jahodová galetka - koláč z tvarohového cesta plný jahôd

Recept Jahodová galetka - koláč z tvarohového cesta plný jahôd
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jahodových dezertov je obrovské množstvo. Ak chcete skúsiť niečo nové, pripravte si jahodovú galetku - tenké cesto naplnené čerstvými jahodami.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto

250 gjemný tvaroh
200 gcelozrnná špaldová múka
1 kusvajce
30 gsladidlo
15 gkokosový olej

Zvyšné ingrediencie

jahody
1 kusvajce
trstinový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tvaroh, múku, vajce, sladidlo a roztopený kokosový olej zmiešame. Vypracujeme tuhšie cesto. Trochu sa bude lepiť, ak veľmi, prisypeme múku.
  2. Cesto odložíme na pol hodinu do chladničky a medzitým si nakrájame jahody na plátky.
  3. Cesto vyberieme z chladničky a umiestnime ho na papier na pečenie, ktorý sme si posypali múkou. Priamo na papieri ho rozvaľkáme do tvaru kruhu.
  4. Približne 2 centimetre od okraja ukladáme do kruhu jahody. až kým nevyplníme celý kruh. Okraje zohneme smerom do stredu. Kraje potrieme vajíčkom a celý koláč posypeme trstinovým cukrom.
  5. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne 30-35 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť