Jahodová bublanina so snehom z cícera

Pridal: remcula, 25.10.2020
Kategorie: Cícer, Strukoviny, Bublaniny, Dezerty, Zdravé recepty, Múčniky, Jahody, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jahodová bublanina so snehom z cícera. Autor: remcula
FOTKA OD VÁS
Pridal: remcula, 25.10.2020
Kategorie: Cícer, Strukoviny, Bublaniny, Dezerty, Zdravé recepty, Múčniky, Jahody, Podľa ovocia
SUROVINY
troškunálev zo sterilizovaného cícera
3 ksžĺtok
1/2 hrnčekafruktóza
1/4 hrnčekašpaldová múka
1/4 hrnčekarepkový olej
1 bal.prášok do pečiva
1-2 lyžiceplátky mandlí
podľa potrebyjahoda
Drobenka:
2 lyžiceolej alebo Stella
podľa potrebyhrubá múka
- Nálev z plechovky cícera nalejeme do misky a vyšľaháme z neho sneh. (Ide to úplne skvele.)
Pridáme žĺtky a zase vyšľaháme. - Zvlášť do misky dáme obe múky, prášok do pečiva, fruktózu, olej, žĺtky a sójové mlieko. Pridáme vyšľahané žĺtky so snehom. Všetko prešľaháme metlou na hladké cesto. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, vykladáme jahodami.
- Z oleja, fruktózy a hrubej múky vytvoríme posýpku, ktorou posypeme koláč. Môžeme ešte posypať aj plátkami mandlí.
- Pečieme na 170° C asi 30 minút (vyhriata rúra).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jahodová bublanina se sněhem z cizrny.
KOMENTÁRE K RECEPTU