Jahodová bublanina

Recept Jahodová bublanina

Pridal: NajLucka, 21.4.2021

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Buchty, Sladké jedlá, Jahody, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Milujem čas jahôd a ruží ❤ Moja prvá kráska, dnešné zber jahôdok a jahodová bublanina.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 21.4.2021

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Buchty, Sladké jedlá, Jahody, Podľa ovocia

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

300 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva
1 vrecúškovanilkový cukor
10 lyžícmlieko
10 lyžícolej
3 ksvajce
2 lyžicekryštálový cukor
1 kscitrónová kôra
podľa chutijahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, pridáme citrónovú kôru.
  2. Múku premiešame s práškom do pečiva a preosejeme. Do žĺtkovej hmoty pridávame postupne a na striedačku olej, mlieko a múku.
  3. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme pevný sneh, ten potom opatrne a zľahka vmiešame do cesta. Do vymasteného a vysypaného plechu nalejeme cesto a stierkou uhladíme.
  4. Umyté, odkvapkané a pokrájané jahody naukladáme nahusto na cesto. V rúre na 180 ° C pečieme cca 20 až 30 minút, rešpektujeme skúsenosti s vlastnou rúrou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť