Jablkový zákusok - siedme nebo

Pridal: Petra H, 18.6.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
Fantastické slávnostné jablčné rezy, ktoré sú tak neodolateľné na pohľad, že si musíte zobrať minimálne 2 kúsky. Po tých dvoch kúskoch sa práve rozbehnete a siahnete po ďalších kúskoch až sa zastavíte pri tom, že z plechu vám zostali iba omrvinky. Určite vyskúšajte, sú to naozaj fantastické rezy, síce trošku náročnejšie na prípravu, ale stojí za to, vyskúšať ich. Autor: Petra
Pridal: Petra H, 18.6.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Jablčný piškót:
150 gpráškový cukor
230 ghladká múka
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžičkyškorica
3 ksvajce
1,5 dlolej
1 dlmlieko
400 gjablko (nastrúhané na hrubom strúhadle)
Tmavý piškót:
120 gpolohrubá múka
100 gpráškový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekakao
1 ksvajce
1,5 dlmlieko
Jablčná náplň:
900 gjablko (nastrúhané na hrubom strúhadle)
2 dlmlieko
6 lyžíccukor
3 bal.čokoládový puding
Ďalej potrebujeme:
350 mlsmotana na šľahanie
1 bal.vanilkový cukor
100 gnastrúhaná čokoláda
- Jablkový piškót:
Všetky suroviny zmiešame dohromady, cesto vylejeme na plech s veľkosťou 38x25cm vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 st. asi 30 min. - Tmavý piškót:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom striedavo s mliekom. Cesto nalejeme na rovnako veľký plech ako jablkový piškót a upečieme pri 180 stupňoch asi 20 min. - Jablková plnka:
Jablká rozvaríme s cukrom, potom ich zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali pudingy a necháme prevariť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablečný zákusek - sedmé nebe.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Jabłecznik - siódme niebo.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Himmlisch guter Apfelkuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Almás-kakaós piskóta almás-pudingos töltelékkel, tejszínhabbal.
KOMENTÁRE K RECEPTU