NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou
Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou
Recept Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou
Jaja79    ·   4.11.2020

Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou

Šťavnatý koláč z hrnčeka, ktorý si zamilujete. Je šťavnatý vďaka jablkám, sladký vďaka čokoládovej poleve a chutný vďaka všetkým skombinovaným surovinám. Autor: Jaja

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček = 250 ml
5 ks
jablko
2 a 1/2 hrnčeka
polohrubá múka
1 hrnček
kryštálový cukor
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnčeka
rastlinný olej
2 ks
vajce
2 lyžičky
škorica
2 lyžice
kakao
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžička
jedlá sóda
1 bal.
prášok do pečiva
podľa chuti
džem
2 kelímky
kyslá smotana
2 bal.
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V miske zmiešame všetky suroviny - múku, cukor, mlieko, olej, vajíčka, vanilku, škoricu, kakao, jedlú sódu a prášok do pečiva.
  2. Pridáme nastrúhané jablká a všetko spolu premiešame.
  3. Pripravené cesto nalejeme na plech s rozmermi 30x40 cm (dno sme vymastili olejom) a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu - sledujeme.
  4. Po upečení vrch potrieme džemom a na džem natrieme polevu z kyslej smotany a čokolády. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Po miernom vychladnutí ju zmiešame s kyslou smotanou.
Komentáre k receptu
Trudka4    ·   24.2.2024   ·   Odpovedať   ·  

Dnes chci koláč zkusit upéct 🤔

Dana Lehka    ·   14.11.2020   ·   Odpovedať   ·  

Dnes jsem vyzkoušela a je to velmi rychlý a chutný koláč 👍

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár