Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou

Recept Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Recept Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanouRecept Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Šťavnatý koláč z hrnčeka, ktorý si zamilujete. Je šťavnatý vďaka jablkám, sladký vďaka čokoládovej poleve a chutný vďaka všetkým skombinovaným surovinám. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Recept Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanouRecept Jablkový víchor s čokoládou a kyslou smotanou
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnček = 250 ml
5 ksjablko
2 a 1/2 hrnčekapolohrubá múka
1 hrnčekkryštálový cukor
1 hrnčekmlieko
1/2 hrnčekarastlinný olej
2 ksvajce
2 lyžičkyškorica
2 lyžicekakao
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžičkajedlá sóda
1 bal.prášok do pečiva
podľa chutidžem
2 kelímkykyslá smotana
2 bal.čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V miske zmiešame všetky suroviny - múku, cukor, mlieko, olej, vajíčka, vanilku, škoricu, kakao, jedlú sódu a prášok do pečiva.
  2. Pridáme nastrúhané jablká a všetko spolu premiešame.
  3. Pripravené cesto nalejeme na plech s rozmermi 30x40 cm (dno sme vymastili olejom) a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu - sledujeme.
  4. Po upečení vrch potrieme džemom a na džem natrieme polevu z kyslej smotany a čokolády. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Po miernom vychladnutí ju zmiešame s kyslou smotanou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Dnes jsem vyzkoušela a je to velmi rychlý a chutný koláč 👍

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť