Jablkový nákyp s orechmi bez múky a cukru - fotopostup

Recept Jablkový nákyp s orechmi bez múky a cukru - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fitness jablkový nákyp bez použitia múky a cukru. Osladiť môžete medom alebo sladidlom. Vynikajúce orechové cesto v kombinácii s jablkami je famózne.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Jablková vrstva:

500 gjablko
3 lyžicecitrónová šťava
1 lyžicamed - nemusí byť
1 lyžičkaškorica

Cesto:

5 ksvajce
100 gmleté vlašské orechy
1 lyžicamed - nemusí byť
na vymastenie formykokosový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si suroviny. Jablká očistíme, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli a necháme odstáť 5 minút. Následne ich osmažíme na panvici spolu so škoricou - môžeme pridať med podľa chuti. Necháme vychladnúť.
  2. Bielka a žĺtka oddelíme. K žĺtkom pridáme med alebo sladidlo a vyšľaháme ich do hustej peny. Následne pridáme mleté vlašské orechy a jemne vareškou premiešame. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a vareškou ich primiešame k orechovej hmote.
  3. Formu na pečenie vymastíme kokosovým olejom a navrstvíme jablká. Jablká vrstvíme bez šťavy - inak by nákyp zvlhol a orechové cesto zostane mokré. Na jablká navrstvíme orechové cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25 - 30 minút.
  4. Po upečení nákyp nevyberáme z rúry, ale len mierne pootvoríme dvierka a necháme ho ešte 10 minút odležať. Potom ho vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť