NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Jablkový koláč so vznešeným názvom a lahodnou chuťou – to sú grófkine rezy
Jablkový koláč so vznešeným názvom a lahodnou chuťou – to sú grófkine rezy
Recept Jablkový koláč so vznešeným názvom a lahodnou chuťou – to sú grófkine rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   13.6.2024

Jablkový koláč so vznešeným názvom a lahodnou chuťou – to sú grófkine rezy

Tento koláč má honosný názov vďaka svojej výnimočnej chuti. Spodnú vrstvu tvorí nadýchaná piškóta, stred vyplňuje šťavnatá zmes jabĺk a orieškov prevoňaná škoricou, a vrchnú vrstvu korunuje jemný sneh s ďalšou vrstvou vynikajúcej piškóty. Táto dokonale vyvážená kombinácia lahodných chutí určite osloví každého. Autor: Jana Podoláková Burkartová

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Plech 20x30 cm:

200 g
maslo
150 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok
450 g
polohrubá múka
1/2 k
prášok do pečiva
štipka
soľ
600-700 g
strúhané a vyžmýkané jablká
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chutiškorica
1 ks
vanilkový cukor
podľa potreby
mleté alebo sekané orechy
1 ks
strúhaný perník
4 ks
bielky na sneh
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto spracovávame robotom na najnižších otáčkach.
  2. Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky a ostatné ingrediencie.
  3. Tretinu cesta odložíme do mrazničky a zvyšok dáme na plech s papierom na pečenie.
  4. Na cesto uložíme nastrúhané a vyžmýkané jablká, pocukrujeme, pridáme škoricu a vanilkový cukor a mleté alebo jemne nasekané oriešky. Môžeme zasypať aj strúhaným perníkom, no nie je to nevyhnutné.
  5. Na vrch rozotrieme sneh, ktorý si vyšľaháme z bielkov a cukru.
  6. Úplne na záver na vrch nastrúhame cesto, ktoré sme si predtým odložili do mrazničky.
  7. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňoch.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár