Jablkový koláč so slaným karamelom v zdravšej verzii

Recept Jablkový koláč so slaným karamelom v zdravšej verzii
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kombinácii jabĺk a karamelu v koláči sa nedá odolať, Zvyčajne sú tieto koláče plné cukru, no ja som sa rozhodla pripraviť ho v trochu odľahčenej a zdravšej verzii. Ak radi skúšate nové veci, vyskúšajte si ho pripraviť aj vy.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus

50 grozmixované ovsené vločky
50 gcelozrnná špaldová múka
50 gkokosová múka
80 gmaslo
10 gtrstinový cukor
5 polievkových lyžícvoda

Plnka

6 ksjablko
2 lyžičkymletá škorica
1 lyžicamed
1 ks (38 g)vanilkový pudingový prášok

Posýpka

15 govsené vločky
30 gcelozrnná špaldová múka
15 gtrstinový cukor
2 lyžičkymletá škorica
20 gmaslo

Karamel

250 mlkokosové mlieko z plechovky
30 gkokosový cukor
10 gkokosový olej
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ingrediencie na korpus zmiešame a vytvoríme cesto. Formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie. Na spodok a okraje formy roztlačíme pripravené cesto. Dáme predpiecť do rúry na 180 stupňov približne 10 minút.
  2. Jablká nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame s medom a škoricou a povaríme s trochou vody do zmäknutia. Mäkké jablká necháme mierne vychladnúť, následne zmiešame s pudingovým práškom a navrstvíme na korpus.
  3. V miske si zmiešame ingrediencie na posýpku. Hmota by mala byť sypkejšia. Navrstvíme ju na jablkovú plnku a dáme piecť do rúry na 180 stupňov približne 40 minút.
  4. Kokosové mlieko s kokosovým cukrom varíme za priebežného miešania približne 25-30 minút do zhustnutia. Pridáme olej a opäť miešame. Nakoniec môžeme pridať štipku soli. Karamel nalejeme na upečený a mierne vychladnutý koláč.
  5. Koláč odložíme do chladničky kde ho necháme stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť