NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Jablkovo čokoládová fantázia
Jablkovo čokoládová fantázia
Recept Jablkovo čokoládová fantázia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   26.9.2020

Jablkovo čokoládová fantázia

Vynikajúci šťavnatý koláč plný čokolády a jabĺk. Čokoládová poleva mi nestihla ani zatuhnúť a už som musela nakrájať, aby mali doma niečo sladké po obede. A dopadlo to takto, že nezostal ani jeden kúsok, ktorý by som pekne naservírovala a odfotila vám, aby vám pri monitore mohli tiecť sliny. Pokiaľ máte doma jablká, určite vyskúšajte alebo si tento recept uložte a keď bude sezóna jabĺk, tak tento dezert nevynechajte. :) Je priamo božský. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto (1 hrnček = 200 ml):

5 ks
vajcia
1 hrnček
kryštálový cukor
1 hrnček
olej
250 g
polohrubá múka
30 g
kakao
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
podľa chuti
rum

Krém:

3 ks
jablko
150 g
kryštálový cukor
100 ml
voda
3 lyžice
rum
200 g
maslo
100 g
horká čokoláda

Poleva:

100 g
čokoláda
50 g
maslo
2 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Ochutíme rumom (pokiaľ koláčik budú papať deti, rum nahradíme esenciou).
  2. Pripravíme si plech o rozmere 20 x 30 cm, dno vyložíme papierom, navrstvíme cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Upečené cesto rozdelíme na polovicu.
  3. Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré zalejeme vodou a rumom, posypeme cukrom. Varíme do mäkka a pomocou kuchynského mixéra rozmixujeme na kašu (aj s rumom a cukrovou vodou). Do horúcej jablčnej kaše pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a na kocky nakrájané maslo. Miešaním rozpustíme a pridáme polovicu rozdrveného cesta. Navrstvíme na základné cesto, pekne uhladíme a vrch polejeme čokoládovou polevou (čokoládu rozpustíme s maslom, pridáme olej a spojíme).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár