NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Jablkové tornádo - fantastický strúhaný jablkový koláčik s pudingom
Jablkové tornádo - fantastický strúhaný jablkový koláčik s pudingom
Recept Jablkové tornádo - fantastický strúhaný jablkový koláčik s pudingom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   26.1.2021

Jablkové tornádo - fantastický strúhaný jablkový koláčik s pudingom

Jablkové buchty alebo zákusky som zvykla kombinovať s tvarohom alebo s kyslou smotanou, ale s pudingom to je oveľa lepšie. Určite vyskúšajte tento dokonalý jablkový koláčik, ktorý si obľúbite. Autor: Triniti

40 min
Čas prípravy
75 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 hrnčeky
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 hrnček
práškový cukor
250 g
maslo
6 ks
žĺtok
2 lyžice
kyslá smotana

Náplň:

10 ks
jablko
1/4 hrnčeka
voda
1 hrnček
kryštálový cukor
1 lyžička
škorica
1 lyžica
zemiakový škrob
4 lyžice
citrónová šťava
4 lyžice
strúhanka

Bielková pena:

6 ks
bielok
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový puding
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na dve časti v pomere 1:2. Obe guličky zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky /odporúčam menšiu guličku dať do mrazničky, bude sa lepšie strúhať na vrch koláča/.
  2. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme ich do hrnca, zasypeme ich cukrom, škoricou, polejeme citrónovou šťavou. Dusíme asi 15 minút, kým nezmäknú. Prilejeme vodu, v ktorej sme rozmiešali škrob a varíme do zhustnutia.
  3. Pripravíme si plech, dno vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Na dno plechu rovnomerne nastrúhame väčšiu časť cesta. Dáme piecť na 8 minút a potom necháme mierne vychladnúť. Potom cesto posypeme strúhankou.
  4. Na cesto sa strúhankou navrstvíme jabĺčka a bielkovou penu - bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej lesklej peny a nakoniec vmiešame pudingový prášok (na najnižších otáčkach mixéra).
  5. Na penu nastrúhame menšiu časť cesta a dáme piecť ďalej na 170 stupňov asi 50 minút - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár