Jablkové tornádo - fantastický strúhaný jablkový koláčik s pudingom

Pridal: Triniti, 26.1.2021
Kategorie: Koláče, Sladké jedlá, Zákusky, Buchty, Dezerty, Podľa ovocia, Jablká, Jablkový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jablkové buchty alebo zákusky som zvykla kombinovať s tvarohom alebo s kyslou smotanou, ale s pudingom to je oveľa lepšie. Určite vyskúšajte tento dokonalý jablkový koláčik, ktorý si obľúbite. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 26.1.2021
Kategorie: Koláče, Sladké jedlá, Zákusky, Buchty, Dezerty, Podľa ovocia, Jablká, Jablkový koláč
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
4 hrnčekyhladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
1 hrnčekpráškový cukor
250 gmaslo
6 ksžĺtok
2 lyžicekyslá smotana
Náplň:
10 ksjablko
1/4 hrnčekavoda
1 hrnček kryštálový cukor
1 lyžičkaškorica
1 lyžicazemiakový škrob
4 lyžicecitrónová šťava
4 lyžicestrúhanka
Bielková pena:
6 ksbielok
1/2 hrnčekakryštálový cukor
1 bal.vanilkový puding
- Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na dve časti v pomere 1:2. Obe guličky zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky /odporúčam menšiu guličku dať do mrazničky, bude sa lepšie strúhať na vrch koláča/.
- Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme ich do hrnca, zasypeme ich cukrom, škoricou, polejeme citrónovou šťavou. Dusíme asi 15 minút, kým nezmäknú. Prilejeme vodu, v ktorej sme rozmiešali škrob a varíme do zhustnutia.
- Pripravíme si plech, dno vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Na dno plechu rovnomerne nastrúhame väčšiu časť cesta. Dáme piecť na 8 minút a potom necháme mierne vychladnúť. Potom cesto posypeme strúhankou.
- Na cesto sa strúhankou navrstvíme jabĺčka a bielkovou penu - bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej lesklej peny a nakoniec vmiešame pudingový prášok (na najnižších otáčkach mixéra).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablečné tornádo - fantastický strouhaný jablečný koláček s pudinkem.
KOMENTÁRE K RECEPTU