Jablkové tornádo - fantastický strúhaný jablkový koláčik s pudingom

Recept Jablkové tornádo - fantastický strúhaný jablkový koláčik s pudingom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jablkové buchty alebo zákusky som zvykla kombinovať s tvarohom alebo s kyslou smotanou, ale s pudingom to je oveľa lepšie. Určite vyskúšajte tento dokonalý jablkový koláčik, ktorý si obľúbite. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 hrnčekyhladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
1 hrnčekpráškový cukor
250 gmaslo
6 ksžĺtok
2 lyžicekyslá smotana

Náplň:

10 ksjablko
1/4 hrnčekavoda
1 hrnček kryštálový cukor
1 lyžičkaškorica
1 lyžicazemiakový škrob
4 lyžicecitrónová šťava
4 lyžicestrúhanka

Bielková pena:

6 ksbielok
1/2 hrnčekakryštálový cukor
1 bal.vanilkový puding

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na dve časti v pomere 1:2. Obe guličky zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky /odporúčam menšiu guličku dať do mrazničky, bude sa lepšie strúhať na vrch koláča/.
  2. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme ich do hrnca, zasypeme ich cukrom, škoricou, polejeme citrónovou šťavou. Dusíme asi 15 minút, kým nezmäknú. Prilejeme vodu, v ktorej sme rozmiešali škrob a varíme do zhustnutia.
  3. Pripravíme si plech, dno vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Na dno plechu rovnomerne nastrúhame väčšiu časť cesta. Dáme piecť na 8 minút a potom necháme mierne vychladnúť. Potom cesto posypeme strúhankou.
  4. Na cesto sa strúhankou navrstvíme jabĺčka a bielkovou penu - bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej lesklej peny a nakoniec vmiešame pudingový prášok (na najnižších otáčkach mixéra).
  5. Na penu nastrúhame menšiu časť cesta a dáme piecť ďalej na 170 stupňov asi 50 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť