Jablkové knedle bez vajíčka (iba z 2 surovín)

Recept Jablkové knedle bez vajíčka (iba z 2 surovín)
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S mletými vlašskými orechmi je to fantastické a postačí vám iba 2 suroviny na guličky. Určite vyskúšajte, je to rýchle a úplne jednoduché na prípravu. Autor: Janahi

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgjablko
260 ghrubá múka
ako pomôcka pri tvarovaníhladká múka
na poliatierozpustené maslo
na posypaniemleté orechy
na posypaniemak
na posypanietvaroh
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká olúpeme a nastrúhame (veľké slzičky) ako na koláč. Nastrúhané jablká zmiešame s hrubou múkou a dáme na 1 - 2 hodiny do chladničky.
  2. Múka by mala napučať, ale cesto bude aj tak stále mäkké a lepkavé. Ak by ste náhodu mali mimoriadne šťavnaté jablká a cesto bude aj po pridaní múky veľmi riedke, môžete ho zahustiť trochou múky naviac (alebo strúhanky) a znovu nechať aspoň 30 minút napučať.
  3. Potom tvarujem guľôčky s priemerom približne 3cm (príliš veľké guľky neodporúčam, zle sa varia). Ja si pomáham tak, že lyžicou naberiem primerané množstvo cesta, dám ho do misky s múkou, jemne ho pootáčam, aby sa múka dostala na všetky strany a potom rukami opatrne tvarujem guľku.
  4. Guličky hádžem do vriacej vody a varím približne 5 - 7 minút podľa veľkosti. Na začiatku varenia ich jemne nadvihnem vareškou, aby sa neprilepili na dno hrnca.
  5. Po 5-tich minútach jednu guľku vyberieme, rozkrojíme a ochutnáme. Keď sa mi zdajú dobré, vyberieme ich z vody.
  6. Necháme na sitku odkvapkať, rozdelíme na taniere, polejte rozpusteným maslom a každý si ich posype svojou obľúbenou posýpkou (na foto sú s mletými orechmi).

    * Poznámka: Tento recept je naozaj bez vajíčka. Už som skúšala aj iný recept s vajíčkom a boli tiež dobré.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť