Jablková krémová mriežka na hrnčeky

Recept Jablková krémová mriežka na hrnčeky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pripravený naozaj za pár minút a výsledok je fantastický. Jablkové koláče patria jednoznačne medzi moje obľúbené. A to hlavne kvôli chuti a samozrejme aj vďaka nenáročnej príprave. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

2 ksvajce
1/2 hrnčeka (1 hrnček '= 200 ml)kryštálový cukor
1 hrnčekmlieko
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 hrnčekyhladká múka
podľa potrebyjablko

Krém:

1 ksvajce
1 lyžicazemiakový škrob
1 hrnčekmlieko
2 lyžicekryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme krém. V mlieku rozmiešame vajce a lyžicu škrobu a 2 lyžice cukru. Uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou, pridáme mlieko a na záver aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Pripravíme si formu, ktorú vymastíme maslom a poukladáme nakrájané jablká, ktoré zalejeme pripraveným cestom.
  4. Pomocou cukrárskeho sáčku urobíme z krému mriežku a dáme piecť. Pečieme asi pol hodinu pri teplote 180 stupňov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť