Išlské tortičky zdobené marcipánom

Recept Išlské tortičky zdobené marcipánom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Išlské tortičky asi pozná každý, takže to nebude žiadna novinka. Niekto ich máča celé v čokoláde, ja ich robievam na takýto spôsob. Zdobím ich podľa nálady, takže ak mám chuť, vyzerajú práve takto, ak nemám, tak sú len poliate čokoládou. Marcipánu nikdy nie je dosť, preto som ho použila aj pri týchto koláčikoch. Vykrajovala som zvončeky a kraje sú obalené v mletých orieškoch, ale ak nemáte oriešky, použite napríklad kokos. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

210 ghladká múka
70 gpráškový cukor
170 gtuk
40 gmleté orechy
20 gkakao

Krém:

2 ksvajce
120 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
podľa chutirum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krém:
    Vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo a zašľaháme vychladnutú vaječnú hmotu. Nakoniec pridáme rum podľa chuti.
  2. Cesto:
    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a upečieme na 170 stupňov dozlata - čas neviem, sledujeme.
  3. Vychladnuté kolieska spájame krémom a doprostred ešte vložíme piškótu celú namočenú v rume (koliesko-krém-piškótu-krém-koliesko).
  4. Necháme vychladnúť a potom ešte potrieme krémom aj strany tortičky a obalíme ich v mletých orieškoch. Vršok pofŕkame čokoládou a dozdobíme podľa vlastnej fantázie (polovica orieška, mandle). Ja som dozdobila zvončekom z marcipánu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť