Ischelské tortičky v horkej čokoláde

Recept Ischelské tortičky v horkej čokoláde
FOTKA OD VÁS
Recept Ischelské tortičky v horkej čokoláde
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jedny z najlepších vianočných koláčikov, ktoré u nás doma robievam. Pečiem ich rovno z dvojitej dávky, ale aj tak zmiznú z krabičky ako prvé. Zdobíme polovicou mandle, ale niekedy, ak sa mi chce, zdobím aj rozpustenou bielou čokoládou, ktorou kreslím mašličky (potom koláčiky vyzerajú ako darčeky). Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS
Recept Ischelské tortičky v horkej čokoláde

SUROVINY

Cesto:

350 ghladká múka
120 gpráškový cukor
100 gmleté orechy
2 lyžicekakao
1/2 lyžičkymletá škorica
1 ksžĺtok
220 gmaslo

Náplň:

100 gmaslo
100 gmleté orechy
120 gpráškový cukor
3 lyžicemarhuľový džem
podľa chutirum

Poleva:

200 ghorká čokoláda
2 lyžičkyolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guličky, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky odpočinúť pol hodinu.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2-3 mm a pomocou formičky vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 7-8 minút.
  3. Vychladnuté zlepujeme krémom a máčame v čokoládovej poleve.
  4. Vrch ozdobíme mandlľou alebo podľa vašej fantázie. Chutia lepšie, keď postoja deň, dva.
  5. Krém:
    Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme ostatné suroviny a pomocou cukrárskeho vrecka striekame na kolieska alebo iné tvary.

Môj blog: Adkas tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť