NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Ischelské tortičky plnené orieškovou náplňou
Ischelské tortičky plnené orieškovou náplňou
Recept Ischelské tortičky plnené orieškovou náplňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   13.10.2020

Ischelské tortičky plnené orieškovou náplňou

Aj Vy máte pečivo, ktoré u Vás doma nesmie chýbať na vianočnom stole? U nás medzi tradičné vianočné cukrovinky patria hlavne ischelské tortičky. Plním ich orieškovou náplňou - mleté orechy zmiešame s domácim marhuľovým džemom. Vrch namočím do čokolády, položím polovicu vlašského orieška a nechám zatuhnúť. Autor: Karambola

30 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny
150 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok
5 lyžíc
rum
400 g
hladká múka
štipka
soľ
1 bal.
prášok do pečiva

Ďalej:

marhuľová marmeláda
mleté orechy
čokoláda
celé orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny spracujeme do jednotnej hmoty, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladničky. Rum pridávajte postupne, množstvo záleží aj na veľkosti žĺtkov a na kvalite múky. Cesto má byť tuhé a nesmie sa drobiť.
  2. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 7 minút.
  3. Po upečení ich necháme vychladnúť a naplníme ich náplňou - mleté orechy zmiešame s marhuľovou marmeládou.
  4. Vrch namočíme do čokolády a položíme oriešok.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár