Ischelské tortičky plnené orieškovou náplňou

Recept Ischelské tortičky plnené orieškovou náplňou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj Vy máte pečivo, ktoré u Vás doma nesmie chýbať na vianočnom stole? U nás medzi tradičné vianočné cukrovinky patria hlavne ischelské tortičky. Plním ich orieškovou náplňou - mleté orechy zmiešame s domácim marhuľovým džemom. Vrch namočím do čokolády, položím polovicu vlašského orieška a nechám zatuhnúť. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

150 gmaslo
150 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 ksžĺtok
5 lyžícrum
400 ghladká múka
štipkasoľ
1 bal.prášok do pečiva

Ďalej:

marhuľová marmeláda
mleté orechy
čokoláda
celé orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny spracujeme do jednotnej hmoty, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladničky. Rum pridávajte postupne, množstvo záleží aj na veľkosti žĺtkov a na kvalite múky. Cesto má byť tuhé a nesmie sa drobiť.
  2. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 7 minút.
  3. Po upečení ich necháme vychladnúť a naplníme ich náplňou - mleté orechy zmiešame s marhuľovou marmeládou.
  4. Vrch namočíme do čokolády a položíme oriešok.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť