Indické kitchuri za pár korún

Pridal: AndieChambers, 25.10.2020
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Indické kitchuri za pár korún. Tento pokrm je, napríklad, dobrý s libanonským chlebom. Autor: Andie
FOTKA OD VÁS
Pridal: AndieChambers, 25.10.2020
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
120 gbasmati ryža
40 gšošovica
35 gčervená šošovica
1 kscibuľa
1 kskapia
garam masala
kari
chilli
kurkuma
soľ
korenie
olivový olej
- Najprv prepláchneme ryžu. Potom nakrájame cibuľu na polmesiačiky (tenké, pokiaľ možno).
- Do hrnca dáme olej a nakrájanú cibuľu a necháme cibuľu zosklovnatieť. Medzitým si nakrájame papriku. Najprv ju rozkrojte napoly a potom nakrájajte na rezance. Až nám cibuľa zosklovatela, zmiešame strukoviny a vsypeme do hrnca, potom zalejeme dvojnásobkom vody.
- Pridáme nakrájanú papriku, soľ, čierne korenie a korenie. Kto by nevedel, koľko soli, tak ja na takú porciu používam väčšiu pol lyžičku, ale nezabudnite na jedno zásadné pravidlo - soli radšej menej ako viac, potom si pokrm môžete dochutiť podľa vlastnej chuti. Necháme variť, kým sa takmer všetka vody nevyparí. Celú zmes v hrnci ešte dôkladne premiešame.
- Necháme 5 minút odstáť a môžeme podávať.
Zdroj: Andie chambers
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Indické kitchuri za pár korun.
KOMENTÁRE K RECEPTU