NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Ihneď mäkké medovníky
Ihneď mäkké medovníky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Kvietok278    ·   30.9.2020

Ihneď mäkké medovníky

Neodolala som a včera som sa pustila do vianočného pečenia. Fantastické mäkučké medové perníčky s chuťou škorice. Na zdobení ešte musím zapracovať, ale chuť je božská a o vôni ani nehovorím. Autor: Kvietok

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Perníčky:

200 g
hladká múka
80 g
práškový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
1 lyžička
škorica alebo perníkové korenie (plochá lyžička)
1 ks
vajce
1 lyžička
kvalitné kakao
2 lyžice
med
50 g
maslo

Poleva:

1 ks
bielok
120 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Neodolala som a včera som spustila vianočné pečenie. Fantastické mäkučké medové perníčky s chuťou škorice. Na zdobení ešte musím zapracovať, ale chuť je božská a o vôni ani nehovorím.
  2. Do misky dáme preosiatu múku, práškový cukor, kakao, vajcia, prášok do pečiva a škoricu.
  3. V menšom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo spolu s medom a prilejeme ho k sypkej zmesi. Premiešame vareškou a vznikne redšie cesto, ktoré odložíme do chladničky na 1 celý deň. Cesto stuhne a super sa s ním pracuje. Je jemné, mäkučké a vôbec sa netrhá.
  4. Na pracovnej doske rozvaľkáme cesto na plát hrubý cca 0,5 cm (ak máte radšej hrubšie, cesto rozvaľkajte na hrubší plát) a pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Pri spracovávaní cesta si pomáhame hladkou múkou. Cesto sa vôbec nelepí, netrhá a je krásne jemné.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov 5 minút. Ja som mala tenšie medovníčky, ale keď pečiete hrubšie, nechajte ich o minútu, dve piecť dlhšie. Nenechávajte ich však piecť veľmi dlho, inak stvrdnú a budú horké.
  6. Ihneď po vybratí z rúry ich potrieme bielkom a necháme na rovnej ploche vychladnúť.
  7. Práškový cukor s bielkom vymiešame metličkou do hladkej hmoty. Ja osobne nepoužívam pri šľahaní polevy mixér, ale iba metličku, aby mi nevznikli vzduchové bubliny, ktoré potom spôsobia praskanie polevy. Keď vyšľaháme ručne, poleva po stuhnutí nepraskne. A môžeme zdobiť sáčkom alebo striekačkou. :)

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov