Ihneď mäkké medovníky

Pridal: Kvietok278, 30.9.2020
Kategorie: Medovníky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Neodolala som a včera som sa pustila do vianočného pečenia. Fantastické mäkučké medové perníčky s chuťou škorice. Na zdobení ešte musím zapracovať, ale chuť je božská a o vôni ani nehovorím. Autor: Kvietok
FOTKA OD VÁS
Pridal: Kvietok278, 30.9.2020
Kategorie: Medovníky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
Perníčky:
200 ghladká múka
80 gpráškový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 lyžičkaškorica alebo perníkové korenie (plochá lyžička)
1 ksvajce
1 lyžičkakvalitné kakao
2 lyžicemed
50 gmaslo
Poleva:
1 ksbielok
120 gpráškový cukor
- Neodolala som a včera som spustila vianočné pečenie. Fantastické mäkučké medové perníčky s chuťou škorice. Na zdobení ešte musím zapracovať, ale chuť je božská a o vôni ani nehovorím.
- Na pracovnej doske rozvaľkáme cesto na plát hrubý cca 0,5 cm (ak máte radšej hrubšie, cesto rozvaľkajte na hrubší plát) a pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Pri spracovávaní cesta si pomáhame hladkou múkou. Cesto sa vôbec nelepí, netrhá a je krásne jemné.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov 5 minút. Ja som mala tenšie medovníčky, ale keď pečiete hrubšie, nechajte ich o minútu, dve piecť dlhšie. Nenechávajte ich však piecť veľmi dlho, inak stvrdnú a budú horké.
- Ihneď po vybratí z rúry ich potrieme bielkom a necháme na rovnej ploche vychladnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ihned měkké medové vánoční perníčky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Natychmiast miękkie miodowe pierniczki świąteczne.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Weihnachtslebkuchen - direkt nach dem Backen weich an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Azonnal puha karácsonyi mézeskalács.
KOMENTÁRE K RECEPTU