Husacie stehná v šolete

Recept Husacie stehná v šolete

Pridal: Makronka, 11.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasický recept, pochádzajúci zo židovskej kuchyne. Časovo trochu náročnejší, ale výbornej chuti. Ak máte radi krúpy a hrach, tak určite vyskúšajte aj túto luxusnú prílohu. Hodí sa k akémukoľvek mäsu alebo je to vhodné aj ako vegetariánske hlavné jedlo, ku ktorému môžete podávať zeleninový šalát. Autor: Makronka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Makronka, 11.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

4 kshusacie stehno
podľa chutisoľ
podľa chutirasca
150 gsuchý hrach alebo cícer
150 gkrúpy
1 ksväčšia cibuľa
2 strúčikycesnak
majoránka
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Deň vopred niekoľkokrát prepláchneme krúpy a namočíme ich do čistej vody. Hrach preberieme a namočíme zvlášť. Druhý deň ku krúpom pridáme lyžicu masti, soľ a rascu a uvaríme domäkka. Hrach varíme v rovnakej vode, v ktorej sa namáčal, k napoly uvarenému ešte pridáme soľ a dovaríme domäkka. Oboje po uvarení scedíme.
  2. Stehná očistíme, osolíme a posypeme rascou. Vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme vekom a pečieme v rúre na 200° C hodinu. Potom veko odkryjeme, stehná poriadne popicháme vidličkou, zlejeme masť, ktorú pustili. Zvýšime teplotu na 230° C a pečieme asi pol hodiny do úplného zmäknutia. Občas skontrolujeme, podľa potreby podlejeme a povrch prelievame výpekom.
  3. Na odliatej husacej masti usmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zmiešame s krúpami a hrachom, ochutíme majoránom a cesnakom roztlačeným so soľou. Zmes vložíme do pekáča vymasteného husím sadlom, navrch položíme upečené stehná, trochu polejeme výpekom a krátko (asi 15 minút) zapečieme pri 250° C. Dlhším pečením by sa mäso aj zmes vysušili.
  4. Podávame so sterilizovanými uhorkami alebo dusenou kyslou kapustou.

Môj blog: Mlsoty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť