Hubová smotanová omáčka na kyslo

Pridal: NajLucka, 8.4.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Húbová omáčka, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduché a pritom tak vynikajúce. Podávala som s knedľou ale pokojne sa k tomu hodí aj zemiaková kaša.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 8.4.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Húbová omáčka, Omáčky
SUROVINY
1 kgčerstvé huby
podľa potrebyvývar z húb
1 kshubový bujón
1 kscibuľa
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa potrebysvetlá zápražka
podľa potrebysmotana na šľahanie
na dochutenieocot
- Huby očistíme, nakrájame, povaríme 10 minút, precedíme a necháme si vývar.
- Na oleji speníme cibuľu, nasypeme huby, zalejeme vývarom, ochutíme soľou, korením, pridáme bujón.
- Povaríme, zahustíme, odstavíme, pridáme smotanu a dochutíme octom podľa chuti.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Houbová smetanová omáčka na kyselo.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Sos grzybowy ze śmietaną.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Saure Pilz-Sahnesoße an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Savanyú gombamártás.
KOMENTÁRE K RECEPTU