Hruškový kompót z rúry

Recept Hruškový kompót z rúry

Pridal: Haanka, 15.9.2020

Kategorie: Kompóty, Zavaraniny, Podľa ovocia, Hrušky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Musim sa pochváliť, podarili sa. Fantastické hrušky zavarené v rúre. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Haanka, 15.9.2020

Kategorie: Kompóty, Zavaraniny, Podľa ovocia, Hrušky

SUROVINY

hrušky
kyselina citrónová
klinčeky

Nálev:

1 lvoda
400 gcukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hrušky ošúpeme, rozpolíme, jadro vykrojíme a ihneď vkladáme do studenej vody s trochou kyseliny citrónovej, aby nezhnedli. Potom naukladáme do pohárov, do každej som dala 2 klinčeky. Zalejeme nálevom (Nálev: 1 l vody, 400 g cukru).
  2. Rúru rozohriať na teplotu 150 stupňov, poháre poskladať na plech tak, aby vedľa každej bolo trošku miesta, nedotýkať sa.
  3. Do plechu naliať tak 1,5 až 2 cm vody a šup do rúry.
  4. Po 5tich minútach znížiť na 90 stupňov a po 20tich minútach vybrať, nechať vychladnúť hore dnom.

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť