Hruškový kompót z rúry

Pridal: Haanka, 15.9.2020
Kategorie: Kompóty, Zavaraniny, Hrušky, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Musim sa pochváliť, podarili sa. Fantastické hrušky zavarené v rúre. Autor: Haanka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Haanka, 15.9.2020
Kategorie: Kompóty, Zavaraniny, Hrušky, Podľa ovocia
SUROVINY
hrušky
kyselina citrónová
klinčeky
Nálev:
1 lvoda
400 gcukor
- Hrušky ošúpeme, rozpolíme, jadro vykrojíme a ihneď vkladáme do studenej vody s trochou kyseliny citrónovej, aby nezhnedli. Potom naukladáme do pohárov, do každej som dala 2 klinčeky. Zalejeme nálevom (Nálev: 1 l vody, 400 g cukru).
- Rúru rozohriať na teplotu 150 stupňov, poháre poskladať na plech tak, aby vedľa každej bolo trošku miesta, nedotýkať sa.
- Do plechu naliať tak 1,5 až 2 cm vody a šup do rúry.
- Po 5tich minútach znížiť na 90 stupňov a po 20tich minútach vybrať, nechať vychladnúť hore dnom.
Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hruškový kompot z trouby.
KOMENTÁRE K RECEPTU