Hruškový koláč - jednoduchý a šťavnatý

Recept Hruškový koláč - jednoduchý a šťavnatý
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hrušková sezóna je v plnom prúde, tak ako jablková. Musím sa priznať, že tento rok sa urodilo hrušiek viac než jabĺk, aspoň v našej záhrade. Skúšam nové recepty, ale tento je klasický osvedčený, ktorý robievam každoročne minimálne 5x :) A vždy zožne veľký úspech. Autor: Simona

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 kshruška
100 gkrupicový cukor
2 ksvajce
1 dlmlieko
150 ghladká múka
3 lyžiceolej
1 balíčekprášok do perníka
štipkasoľ

Poleva:

1 ksvajce
1 balíčekškoricový cukor
80 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy vložíme cukor, vajce a štipku soli - vyšľaháme všetko do bielej peny. Zmiešame múku a prášok do pečiva a pomaly vmiešame do vaječnej zmesi. Nakoniec pridáme mlieko a olej a vyšľaháme.
  2. Začneme predhrievať rúru na 180° C a zatiaľ si vymažeme formu na tortu. Nalejeme do nej polku cesta.
  3. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame ich na tenké mesiačiky alebo plátky. Hrušky poukladáme na cesto. Zalejeme zvyškom cesta. Hruškový koláč dáme na 30 minút do rúry.
  4. Pripravíme si polevu. Na stálom ohni rozpustíme maslo, pridáme 3 lyžice škoricového cukru a vajcia. Dobre premiešame a prehrejeme.
  5. Po 30 minútach koláč vyberieme z rúry, popicháme vidličkou a prelejeme pripravenou polevou.
  6. Koláč dáme zapiecť do rúry na ďalších 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť