Hruškový koláč - jednoduchý a šťavnatý

Pridal: NajLucka, 25.9.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Sladké torty, Torty, Múčniky, Hrušky, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hrušková sezóna je v plnom prúde, tak ako jablková. Musím sa priznať, že tento rok sa urodilo hrušiek viac než jabĺk, aspoň v našej záhrade. Skúšam nové recepty, ale tento je klasický osvedčený, ktorý robievam každoročne minimálne 5x :) A vždy zožne veľký úspech. Autor: Simona
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 25.9.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Sladké torty, Torty, Múčniky, Hrušky, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
4 kshruška
100 gkrupicový cukor
2 ksvajce
1 dlmlieko
150 ghladká múka
3 lyžiceolej
1 balíčekprášok do perníka
štipkasoľ
Poleva:
1 ksvajce
1 balíčekškoricový cukor
80 gmaslo
- Do misy vložíme cukor, vajce a štipku soli - vyšľaháme všetko do bielej peny. Zmiešame múku a prášok do pečiva a pomaly vmiešame do vaječnej zmesi. Nakoniec pridáme mlieko a olej a vyšľaháme.
- Začneme predhrievať rúru na 180° C a zatiaľ si vymažeme formu na tortu. Nalejeme do nej polku cesta.
- Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame ich na tenké mesiačiky alebo plátky. Hrušky poukladáme na cesto. Zalejeme zvyškom cesta. Hruškový koláč dáme na 30 minút do rúry.
- Pripravíme si polevu. Na stálom ohni rozpustíme maslo, pridáme 3 lyžice škoricového cukru a vajcia. Dobre premiešame a prehrejeme.
- Po 30 minútach koláč vyberieme z rúry, popicháme vidličkou a prelejeme pripravenou polevou.
- Koláč dáme zapiecť do rúry na ďalších 20 minút.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hruškový koláč - jednoduchý a šťavnatý.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Egyszerű, szaftos körtés sütemény.
KOMENTÁRE K RECEPTU