Hruškové muffiny

Recept Hruškové muffiny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hruškové muffiny od Sonizny.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suché ingrediencie:

200 gpolohrubá múka
50 gpráškový cukor
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
1/4 lyžičkysoľ
1/4 lyžičkyškorica
1/4 lyžičkyklinček

Tekuté ingrediencie:

150 mlmlieko polotučné
50 mlslnečnicový olej
1 ksvajce
1/4 lyžičkyvanilkový extrakt

Na dokončenie:

2 kshruška

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si vyšľaháme mlieko s olejom a vajcom a nakoniec pridáme aj vanilkový extrakt, ktorý celé cesto príjemne prevonia.
  2. V druhej mise zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, soľ, škoricu a klinčeky, ktoré sme rozdrvili na prášok. Mám dojem, že klinček je možné už kúpiť drvený, ale čerstvo drvený má výraznejšiu chuť. Je s tým síce viac práce, ale rozhodne to stojí za to.
  3. Teraz môžeme obe pripravené misy zmiešať a pripravíme si hladké cesto.
  4. Hrušky (olúpané, zavárané alebo čerstvé) nakrájame na malé kocky. Vmiešame ich do cesta a poriadne premiešame.
  5. Cesto nalejeme do formičiek na muffiny do výšky asi dvoch tretín. Tento typ muffinov veľmi dobre stúpa, takže budeme mať nádhernú čiapočku.
  6. Pečieme ich asi 20 minút na 200°C.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť