NajRecept.sk Prílohy Knedle Žemľové knedle Hrnčekový recept na vynikajúce hrnčekové žemľové knedle
Hrnčekový recept na vynikajúce hrnčekové žemľové knedle
Hrnčekový recept na vynikajúce hrnčekové žemľové knedle
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   6.7.2024

Hrnčekový recept na vynikajúce hrnčekové žemľové knedle

My sme ich dnes mali k Sikulskému gulášu (kapuste), robila som z 1,5 množstva, tj z 3 rožkov, 1,5 hrnčeka múky.... vyšlo na 6 hrnčekov. Sú veľmi dobré. Autor: Jitka Smejkalová

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček
hrubá múka
1 hrnček
mlieko
štipka
soľ
2 ks
rožok
2 ks
vajce
1 Ižička
prášok do pečiva
podľa chuti
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť

Hrnčekové knedle – rýchly a jednoduchý spôsob, ako si vychutnať tradičnú pochúťku bez náročnej prípravy. Tento recept vás naučí, ako si pripraviť chutné a nadýchané knedle priamo vo vašich obľúbených hrnčekoch. Stačí len pár základných surovín a niekoľko jednoduchých krokov, a za chvíľu máte na stole dokonalú prílohu k vašim obľúbeným omáčkám a mäsovým pokrmom. Vyskúšajte túto originálnu metódu a objavte kúzlo hrnčekového varenia!

  1. Do misy dáme múku s práškom do pečiva, osolíme a pridáme na kocky nakrájané rožky. Premiešame a prilejeme studené mlieko a žĺtky, opäť premiešame a pridáme posekanú petržlenovú vňať (ale nie je nutná).
  2. Hrnčeky vymažeme masťou a vysypeme hrubou múkou.
  3. Vyšľaháme sneh z bielkov a vmiešame do rožkovej hmoty.
  4. Hrnčeky plníme do 3/4, vložíme do hrnca s horúcou vodou (voda siaha asi do polovice výšky hrnčeka) a varíme zakryté 30 minút.
  5. Hotové popicháme špajdlou a vyklopíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár