NajRecept.sk Dezerty Koláče Hrnčekový recept na svieži čučoriedkový sen pod smotanovou perinou
Hrnčekový recept na svieži čučoriedkový sen pod smotanovou perinou
Hrnčekový recept na svieži čučoriedkový sen pod smotanovou perinou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   9.7.2024

Hrnčekový recept na svieži čučoriedkový sen pod smotanovou perinou

Tohto roku sa mi urodilo čučoriedok až až. Neverila som vlastným očiam, keď som ich zbadala na kríku. Ráno som nelenila, otrhala som všetky fialové, ktoré som našla a z môjho nápadu vznikol tento skvelý koláčik, ktorý je so smotanovou vrstvou neodolateľný. Nie príliš sladký, nie príliš ťažký. Taký letný, osviežujúci. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 hrnček = 300 ml
1 a 1/2 hrnčeka
kyslá smotana
3 ks
vajce
1/2 hrnčeka
olej
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
citrónová kôra
1 hrnček
kryštálový cukor
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ

Ďalej:

500 g
čučoriedky

Smotanová pena:

2 bal.
smotana na šľahanie
2 bal.
vanilkový cukor
2 bal.
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme kyslú smotanu, olej a premiešame. Na záver pridáme zmes sypkých surovín - citrónovú kôru od Dr. Oetkera, múku, štipku soli a prášok do pečiva.
  2. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie (cm) a poukladáme čučoriedky.
  3. Dáme piecť na 180 stupňov asi 25 minút - sledujeme. 
  4. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a potom na vrch nanesieme smotanovú penu. 
  5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom do tuhej šľahačky, pridáme kyslú smotanu a premiešame. Vrch som bohato posypala grankom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár