NajRecept.sk Dezerty Koláče Hrnčekový recept na dvojfarebnú jahodovú bublaninu
Hrnčekový recept na dvojfarebnú jahodovú bublaninu
Hrnčekový recept na dvojfarebnú jahodovú bublaninu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   24.5.2024

Hrnčekový recept na dvojfarebnú jahodovú bublaninu

Dvojfarebná bublanina má u nás doma veľký úspech. Zvyknem obmieňať ovocie podľa toho, čo práve dozrieva v záhrade. Tentokrát to boli jahody, už sa zasa teším na čerešne, potom na čučoriedky, marhule, slivky a tento rok to vyskúšam aj s višňami, ktorých bude tento rok na strome neúrekom. Autor: Iveta Račekova

25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
7 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
olej
1/2 hrnčeka
mlieko
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
trochu
kakao
trochu
rum
podľa chuti
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme s hrnčekom (250 ml) kryštálového cukru do tuhej peny, potom zašľaháme jeden žĺtok po druhom. Následne pridáme olej, mlieko, polohrubú múku a prášok do pečiva. 
  2. 3/4 cesta nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do 1/4 cesta pridáme trochu kakaa a rumu, premiešame. 
  3. Ja na vrch dávam ovocie podľa toho, čo práve mám. Pečieme na 170 stupňov cca 20 minút. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár