Hrnčekový medový perník

Pridal: NajLucka, 7.5.2015
Kategorie: Najlepšie dezerty, Perník, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Sladená káva s medom, perníkové korenie, orechy, hrozienka a ľubovoľné kandizované ovocie. Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 7.5.2015
Kategorie: Najlepšie dezerty, Perník, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Suroviny:
1 hrnčekuvarená silná instantná káva
1 hrnčekmed
0,5 hrnčekakrupicový cukor
3 ksvajce
5 lyžícolej
3 hrnčekyhladká múka
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžiceperníkové korenie
1 hrnčeknasekané vlašské orechy
0,5 hrnčekahrozienka
podľa chutikandizované ovocie
- Uvarenú kávu premiešame s medom a cukrom, necháme prejsť varom a vychladíme.
- Celé vajcia rozšľaháme, za stáleho miešania prilievame olej, postupne pridávame chladnú kávovú zmes (s medom a cukrom), múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva a perníkové korenie, orechy, hrozienka a ľubovoľné kandizované ovocie.
- Cesto nalejeme (je pomerne tuhé) na vymastený a vysypaný plech a upečieme pri teplote 180 stupňov. Dobrú chuť!
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hrníčkový medový perník.
KOMENTÁRE K RECEPTU