NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Hrnčekový medový perník
Hrnčekový medový perník
Recept Hrnčekový medový perník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   7.5.2015

Hrnčekový medový perník

Sladená káva s medom, perníkové korenie, orechy, hrozienka a ľubovoľné kandizované ovocie. Mňam!

Suroviny

Suroviny:

1 hrnček
uvarená silná instantná káva
1 hrnček
med
0,5 hrnčeka
krupicový cukor
3 ks
vajce
5 lyžíc
olej
3 hrnčeky
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
2 lyžice
perníkové korenie
1 hrnček
nasekané vlašské orechy
0,5 hrnčeka
hrozienka
podľa chuti
kandizované ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Uvarenú kávu premiešame s medom a cukrom, necháme prejsť varom a vychladíme.
  2. Celé vajcia rozšľaháme, za stáleho miešania prilievame olej, postupne pridávame chladnú kávovú zmes (s medom a cukrom), múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva a perníkové korenie, orechy, hrozienka a ľubovoľné kandizované ovocie.
  3. Cesto nalejeme (je pomerne tuhé) na vymastený a vysypaný plech a upečieme pri teplote 180 stupňov. Dobrú chuť!

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár