Hrnčekový makový koláč s čerešňami

Recept Hrnčekový makový koláč s čerešňami

Pridal: Lacusin, 29.5.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky, Čerešne, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hrnčekové koláče sú najlepšie. Nemusíte používať váhu a lepšie si ich zapamätáte. Len z dvoch vajíčok pripravený luxusný zákusok. Hoci mak doma nemáme veľmi v obľube, tento zákusok nám celkom chutil. Domáce čerešne to dokonale osviežili a koláčik nebol vôbec suchý. Skúste aj s iným ovocím, napríklad s broskyňami alebo marhuľami. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 29.5.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky, Čerešne, Podľa ovocia

SUROVINY

2 ksvajce
2 hrnčekykryštálový cukor
2 hrnčekymletý mak
2 hrnčekypolohrubá múka
2 hrnčekyčerešňa
100 mlšťava z čerešní
6 lyžícsadlo alebo maslo
1 lyžičkajedlá sóda
1 hrnčekmlieko
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, potom pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, rozpustené maslo alebo masť a šťavu z čerešní. Dôkladne premiešame a na záver pridáme čerešne a mletý mak.
  2. Jemne vareškou spojíme a cesto nalejeme na plech, ktorý sme vymazali tukom a vysypali hrubou múkou.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca pol hodinu.
  4. Upečený koláč vyberieme, necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť