NajRecept.sk Dezerty Koláče Hrnčekový makový koláč s čerešňami
Hrnčekový makový koláč s čerešňami
Recept Hrnčekový makový koláč s čerešňami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   29.5.2021

Hrnčekový makový koláč s čerešňami

Hrnčekové koláče sú najlepšie. Nemusíte používať váhu a lepšie si ich zapamätáte. Len z dvoch vajíčok pripravený luxusný zákusok. Hoci mak doma nemáme veľmi v obľube, tento zákusok nám celkom chutil. Domáce čerešne to dokonale osviežili a koláčik nebol vôbec suchý. Skúste aj s iným ovocím, napríklad s broskyňami alebo marhuľami. Autor: Lacusin

Suroviny
2 ks
vajce
2 hrnčeky
kryštálový cukor
2 hrnčeky
mletý mak
2 hrnčeky
polohrubá múka
2 hrnčeky
čerešňa
100 ml
šťava z čerešní
6 lyžíc
sadlo alebo maslo
1 lyžička
jedlá sóda
1 hrnček
mlieko
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, potom pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, rozpustené maslo alebo masť a šťavu z čerešní. Dôkladne premiešame a na záver pridáme čerešne a mletý mak.
  2. Jemne vareškou spojíme a cesto nalejeme na plech, ktorý sme vymazali tukom a vysypali hrubou múkou.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca pol hodinu.
  4. Upečený koláč vyberieme, necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár