NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Hrnčekový makový koláč s čerešňami podľa rodinného receptu
Hrnčekový makový koláč s čerešňami podľa rodinného receptu
Hrnčekový makový koláč s čerešňami podľa rodinného receptu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   28.5.2024

Hrnčekový makový koláč s čerešňami podľa rodinného receptu

Hrnčekové koláče sú jednoducho najlepšie. Nemusíte používať váhu a recept si ľahko zapamätáte. Len z dvoch vajíčok pripravíte luxusný zákusok. Aj keď u nás doma mak veľmi obľúbený nie je, tento koláč nám celkom chutil. Domáce čerešne ho skvele osviežili a koláčik nebol vôbec suchý. Skúste ho aj s iným ovocím, napríklad s broskyňami alebo marhuľami.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
2 ks
vajce
2 hrnčeky
kryštálový cukor
2 hrnčeky
mletý mak
2 hrnčeky
polohrubá múka
2 hrnčeky
čerešne
100 ml
šťava z čerešní
6 lyžíc
sadlo alebo maslo
1 lyžička
jedlá sóda
1 hrnček
mlieko
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, potom pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, rozpustené maslo alebo masť a šťavu z čerešní. Všetko dôkladne premiešame a nakoniec pridáme čerešne a mletý mak.
  2. Jemne vareškou zmiešame všetky ingrediencie a cesto nalejeme na plech, ktorý sme vymazali tukom a vysypali hrubou múkou.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne pol hodiny.
  4. Upečený koláč vyberieme, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
BelianaK    ·   13.6.2024   ·   Odpovedať   ·  

Bolo by dobré, napísať do receptu aj rozmery plechu.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár