Hrnčekový makový koláč bez použitia mixéra

Recept Hrnčekový makový koláč bez použitia mixéra

Pridal: Jaja79, 4.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Buchty, Sladké jedlá, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Za 5 minút pripravený a šup do rúry piecť. Veľmi jednoduchý, hrnčekový, bez váhy a dokonca aj bez použitia mixéra. Ja mám rada mak a tento koláčik je výborný - bez krému, vôbec nie je suchý, je vláčny a dokážem si ho predstaviť aj s džemom pod čokoládou. Autor: Janka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 4.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Buchty, Sladké jedlá, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnček = 250 ml
1 hrnčekolej
2 hrnčekykryštálový cukor
2 bal.vanilkový cukor
4 ksžĺtok
2 hrnčekybiely jogurt
2 hrnčekypolohrubá múka
2 hrnčekymletý mak
1 bal.prášok do pečiva

Poleva:

150 ghorká čokoláda
2 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo veľkej miske zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta - cukor, olej, vanilku, vaječené žĺtky, múku, mak, prášok do pečiva a jogurt.
  2. Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.
  3. Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
  4. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej.
  5. Vaječné bielky spotrebujete pri inom druhu koláča.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť