Hrnčekové bagety podľa jednoduchého receptu

Hrnčekové bagety podľa jednoduchého receptu

Pridal: Mineralka, 7.4.2021

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo, Raňajky, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce pečivo, ktoré sa u nás doma stalo veľmi populárne. Určite vyskúšajte aj vy. Nebudete ľutovať. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 7.4.2021

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo, Raňajky, Čásť dňa

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Na 2 veľké bagety:

3 lyžičkysušené droždie
3 hrnčeky (250 ml)hladká múka
1 hrnčekvoda
1 lyžičkasoľ
1 lyžicaolivový olej
1/2 lyžičkykryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V troche teplej vody rozpustíme cukor, pridáme sušené droždie a necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
  2. Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme ho na polovicu a vytvarujeme bagety, ktoré uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme kysnúť ďalšiu pol hodinu.
  3. Kým bagety na plechu kysnúť, vyhrejeme rúru na 220 stupňov. Tesne pred pečením na vrchu urobíme ostrým nožom zárezy a dáme piecť. Ak chcete, aby boli bagety extra chrumkavé, na spodnú časť rúry umiestnite starší plech, do ktorého pri vkladaní bagiet nalejete hrnček studenej vody (vytvorí sa tak zápara). Rúru ihneď zavrite, aby para neunikla.
  4. Pečieme cca pol hodinu - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť