Hrnčeková tvarohová torta na plechu

Recept Hrnčeková tvarohová torta na plechu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastický krémový zákusok, na ktorom si pochutnala dcéra spolu s kamarátkami, ktoré k nám zavítali na návštevu. Sladký dezert s tvarohovým krémom a do stredu som ešte využila aj čerstvé maliny zo záhrady.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

2 ksvajce
3/4 hrnčekakryštálový cukor
1/2 hrnčekaolej
2 hrnčekyhladká múka
1 hrnčekmlieko
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
3 lyžicekakao
2 lyžiceGranko
Krém:
700 mlmlieko
2 bal.vanilkový puding
podľa chutikryštálový cukor
500 gjemný tvaroh
podľa chutirum
125 gmaslo

Poleva:

100 ghorká čokoláda
400 gkyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny. V druhej miske vyšľaháme bielky do tuhej peny. Obe hmoty spojíme, pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti - jednu väčšiu a jednú menšiu. Do menšej časti pridáme granko a kakao. Zľahka premiešame.
  2. Svetlé cesto nalejeme do tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu a na vrch nalejeme tmavé cesto. Upečieme pri teplote 180 stupňov po dobu asi 25 minút - sledujeme.
  3. V mlieku rozmiešame pudingové prášky, pridáme cukor podľa chuti a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého pudingu pridáme maslo a miešaním ho rozpustíme. Pridáme aj rum a tiež jemný tvaroh. Premiešame.
  4. Pripravený pudingový krém navrstvíme na vychladnuté cesto a poukladáme čerstvé maliny. Pokojne ovocie môžete vynechať. Ja som v chladničke mala poslednú úrodu zo záhrady, tak som ju chcela spotrebovať.
  5. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali kyslú smotanu. Vidličkou urobíme vzory a necháme poriadne stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť