Hrnčeková jablková sypaná buchta so škoricou

Recept Hrnčeková jablková sypaná buchta so škoricou

Pridal: simonasi, 4.7.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Jablkový koláč

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchšie to už snáď ani nejde. Nepotrebujete ani váhu, ani špeciálnu odmerku, postačí vám len klasický hrnček s objemom 300 ml. Ja pridávam aj škoricu, pokiaľ ju nemáte radi, pokojne môžete vynechať alebo pridať vaše obľúbené korenie, napríklad mleté klinčeky, badyán alebo tiež napríklad pomarančovú alebo citrónovú kôru. Autor: Simona

FOTKA OD VÁS

Pridal: simonasi, 4.7.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Jablkový koláč

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnčekdetská krupica
1 hrnčekhladká múka
1 hrnčekpráškový cukor
1 bal.prášok do pečiva
1 kgjablko
podľa chutiškorica
100 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech o rozmere 20 x 30 cm, dno poriadne vymažeme maslom a vysypeme múkou. Použijeme hrnček s objemom 300 ml.
  2. Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké suroviny. V druhej miske poriadne zmiešame nastrúhané jablká so škoricou.
  3. Na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu nasypeme sypkú zmes (sypeme toľko, aby sme nevideli dno plechu).
  4. Na suchú zmes navrstvíme jablká, ktoré nežmýkame v rukách.
  5. Znovu navrstvíme sypkú zmes a opäť jablká. Ukončíme to sypkou vrstvou a na vrch nastrúhame maslo (používame hrubé strúhadlo).
  6. Tako nasypaný koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  7. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť