Hrachová kaša s chlebom
Jednoduchá príprava. Kaša pripravená z hrachu. Podávame s chlebom, údeným alebo klobáskou.
Pridal: NajLucka, 28.7.2021
Kategorie: Hrach, Strukoviny, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky
SUROVINY
Potrebujeme:
500 gsuchý hrach
3-5 strúčikovcesnak
majoránka
korenie mleté
soľ
1/2 bujónuMasox/vývar z údeného mäsa
klobása
vajce
cibuľa
chlieb
- Hrach si preberieme, dobre umyjeme a necháme napučať cez noc vo vode. V tej istej vode + vývar (masox) ho uvaríme až do rozvarenia. Dáme pozor, aby sa nám nepripálil a vodu si regulujeme tak, že už ju nebudeme ničím zahusťovať. Max si ju môžete mixérom rozmixovať. Nakoniec pridáme cesnak, majoránku a dochutíme soľou a korením.
- Podávame s klobáskou, plátkom údeného mäsa, vajíčkom, opraženou cibuľkou a chlebom. Dobrú chuť!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hrachová kaše s chlebem.
KOMENTÁRE K RECEPTU