Hovädzie, znojemská omáčka a knedlík

Pridal: NajLucka, 19.1.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasika v kuchyni. Hovädzie mäso, chutná znojemská omáčka a k tomu domácu knedľa. Dobrú chuť!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 19.1.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
SUROVINY
6 kshovädzie plátky
2 kscibuľa
1 lyžicadijonská horčica
podľa potrebyhladká múka
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutivoda z uhoriek
podľa chutiuhorky
- Na oleji orestujeme cibuľu skoro do hneda. Potom pridáme plátky mäsa, vopred osolené a okorenené.
- Sprudka osmažíme a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Až je mäso mäkké, vyberieme ho, pridáme horčicu a zahustíme múkou.
- Pridáme niekoľko pokrájaných uhoriek a na dochutenie soľ, korenie a trochu nálevu. Prevaríme a vypneme.
- Na tanieri omáčku podávame s knedľou, mäsom a na omáčku postrúhame jednu uhorku.
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí, znojemská omáčka a knedlík.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wołowina, sos ze Znojma i knedliki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rindfleisch mit Znaimer Soße und böhmischen Knödeln an.
KOMENTÁRE K RECEPTU