NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Hovädzie, znojemská omáčka a knedlík
Hovädzie, znojemská omáčka a knedlík
Recept Hovädzie, znojemská omáčka a knedlík
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   19.1.2021

Hovädzie, znojemská omáčka a knedlík

Klasika v kuchyni. Hovädzie mäso, chutná znojemská omáčka a k tomu domácu knedľa. Dobrú chuť!

Suroviny
6 ks
hovädzie plátky
2 ks
cibuľa
1 lyžica
dijonská horčica
podľa potreby
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
voda z uhoriek
podľa chuti
uhorky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji orestujeme cibuľu skoro do hneda. Potom pridáme plátky mäsa, vopred osolené a okorenené.
  2. Sprudka osmažíme a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Až je mäso mäkké, vyberieme ho, pridáme horčicu a zahustíme múkou.
  3. Pridáme niekoľko pokrájaných uhoriek a na dochutenie soľ, korenie a trochu nálevu. Prevaríme a vypneme.
  4. Na tanieri omáčku podávame s knedľou, mäsom a na omáčku postrúhame jednu uhorku.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár