Hovädzie plátky na hubách

Pridal: NajLucka, 2.11.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hovädzie plátky na hubách a ako príloha klasický zemiak.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 2.11.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
500 gzadné hovädzie alebo roštenka
2 kscibuľa
300 gčerstvé húby alebo sušené
podľa chutisoľ, korenie, rasca
podľa potrebyolej, masť
hubový bujón alebo hubové korenie
hladká múka na zahustenie
- Mäso nakrájame na plátky, ktoré jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme drvenou rascou. Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľu a vložíme okorenené plátky, z jednej strany obalené v hladkej múke. Ľahko opražíme z oboch strán.
- Podlejeme najlepšie vývarom s hubovým bujónom, poprášime hubovým korením a prikryté pokrievkou a dusíme. Vložíme čerstvé očistené huby (môžu byť sušené, vopred namočené), osolíme, pridáme štipku drvenej rasce a zľahka podusíme.
- Potom pridáme podusené huby a necháme variť, kým mäso nie je mäkké, až je mäso mäkké vyberieme ho.
- Omáčku môžeme zahustiť a dochutiť. Potom mäso vložíme späť a prehrejeme.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí plátky na houbách.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wołowina z grzybami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rindfleisch mit Pilzen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Gombás marhaszelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU