Hovädzie plátky na hubách

Recept Hovädzie plátky na hubách
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hovädzie plátky na hubách a ako príloha klasický zemiak.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 gzadné hovädzie alebo roštenka
2 kscibuľa
300 gčerstvé húby alebo sušené
podľa chutisoľ, korenie, rasca
podľa potrebyolej, masť
hubový bujón alebo hubové korenie
hladká múka na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na plátky, ktoré jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme drvenou rascou. Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľu a vložíme okorenené plátky, z jednej strany obalené v hladkej múke. Ľahko opražíme z oboch strán.
  2. Podlejeme najlepšie vývarom s hubovým bujónom, poprášime hubovým korením a prikryté pokrievkou a dusíme. Vložíme čerstvé očistené huby (môžu byť sušené, vopred namočené), osolíme, pridáme štipku drvenej rasce a zľahka podusíme.
  3. Potom pridáme podusené huby a necháme variť, kým mäso nie je mäkké, až je mäso mäkké vyberieme ho.
  4. Omáčku môžeme zahustiť a dochutiť. Potom mäso vložíme späť a prehrejeme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť