Hovädzie plátky na hubách a smotane

Recept Hovädzie plátky na hubách a smotane

Pridal: NajLucka, 19.1.2021

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasický obed - hovädzie mäsko na hubách so smotanovou omáčkou. Ako prílohu podávame ryžu, prípadne zemiakovú kašu. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 19.1.2021

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

SUROVINY

hovädzie mäso
olej
cibuľa
soľ
korenie
drvená rasca
vegeta
sušené alebo mrazené huby
voda/vývar
masox
slanina
smotana

Príloha:

ryža/zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Gramáž surovín nie je uvedená zámerne - každý varí podľa počtu hostí. Mäso si nakrájame na plátky. Rozpustíme masť alebo olej, na jemne nakrájanej cibuli opečieme osolené a okorenené mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme drvenú rascu, soľ, korenie, vegetu.
  2. Huby si prevaríme vo vedľajšom hrnci, sušené huby si namočíme. K mäsu prilejeme vodu, masox, huby s vývarom, na kocky nakrájanú slaninu a pod pokrievkou dusíme domäkka.
  3. Až je mäso mäkké, tak ho vyberieme, omáčku zahustíme, prevaríme, vypneme a pridáme smotanu. Potom pridáme späť mäso a zľahka povaríme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť