Hovädzie plátky na hubách a smotane

Pridal: NajLucka, 19.1.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasický obed - hovädzie mäsko na hubách so smotanovou omáčkou. Ako prílohu podávame ryžu, prípadne zemiakovú kašu. Dobrú chuť!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 19.1.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
SUROVINY
hovädzie mäso
olej
cibuľa
soľ
korenie
drvená rasca
vegeta
sušené alebo mrazené huby
voda/vývar
masox
slanina
smotana
Príloha:
ryža/zemiaky
- Gramáž surovín nie je uvedená zámerne - každý varí podľa počtu hostí. Mäso si nakrájame na plátky. Rozpustíme masť alebo olej, na jemne nakrájanej cibuli opečieme osolené a okorenené mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme drvenú rascu, soľ, korenie, vegetu.
- Huby si prevaríme vo vedľajšom hrnci, sušené huby si namočíme. K mäsu prilejeme vodu, masox, huby s vývarom, na kocky nakrájanú slaninu a pod pokrievkou dusíme domäkka.
- Až je mäso mäkké, tak ho vyberieme, omáčku zahustíme, prevaríme, vypneme a pridáme smotanu. Potom pridáme späť mäso a zľahka povaríme.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí plátky na houbách a smetaně.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bitki wołowe na grzybach i śmietanie.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rinderschmorbraten mit Pilzen und Sahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejszínes-gombás marhaszelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU