Hovädzie plátky na hubách a smotane

Recept Hovädzie plátky na hubách a smotane
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasický obed - hovädzie mäsko na hubách so smotanovou omáčkou. Ako prílohu podávame ryžu, prípadne zemiakovú kašu. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

hovädzie mäso
olej
cibuľa
soľ
korenie
drvená rasca
vegeta
sušené alebo mrazené huby
voda/vývar
masox
slanina
smotana

Príloha:

ryža/zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Gramáž surovín nie je uvedená zámerne - každý varí podľa počtu hostí. Mäso si nakrájame na plátky. Rozpustíme masť alebo olej, na jemne nakrájanej cibuli opečieme osolené a okorenené mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme drvenú rascu, soľ, korenie, vegetu.
  2. Huby si prevaríme vo vedľajšom hrnci, sušené huby si namočíme. K mäsu prilejeme vodu, masox, huby s vývarom, na kocky nakrájanú slaninu a pod pokrievkou dusíme domäkka.
  3. Až je mäso mäkké, tak ho vyberieme, omáčku zahustíme, prevaríme, vypneme a pridáme smotanu. Potom pridáme späť mäso a zľahka povaríme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť