Hovädzie plátky na horčici

Recept Hovädzie plátky na horčici

Pridal: NajLucka, 28.10.2020

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Recept Hovädzie plátky na horčici
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci recept s hovädzím mäsom. Jednoduché a chutné hlavné jedlo.

FOTKA OD VÁS
Recept Hovädzie plátky na horčici

Pridal: NajLucka, 28.10.2020

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

700 ghovädzie zadné
2 kscibuľa
horčica
korenie
soľ
hovädzí bujón
hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hovädzie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme. Naklepané plátky osolíme, okoreníme a z jednej strany natrieme horčicou, druhá strana sa natrie sama skladaním plátkov na seba. Cibuľu nakrájame na jemno.
  2. Na panvici plátky z oboch strán prudko opečieme, aby sa mäso zatiahlo a zostalo šťavnaté a ukladáme ich do tlakového hrnca. Vo výpeku opečieme cibuľu /poprípade pridáme ešte trochu oleja/ a pridáme ju k mäsu. Do panvice pridáme vodu, bujón a necháme prejsť varom. Tlakový hrniec zavrieme a mäso varíme cca 30 min.
  3. Po uvarení mäso vyberieme a omáčku zahustíme podľa potreby hladkou múkou rozmiešanou vo vode. Necháme prejsť varom a mäso vrátime do omáčky. Podávame s ryžou, zemiakovou kašou, hranolkami alebo kroketami. Dobrú chuť.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť