Hovädzie na majoránke a rakúska knedľa

Pridal: NajLucka, 20.8.2021
Kategorie: Karlovarská knedľa, Knedle, Prílohy, Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Chutné hlavné jedlo s rakúskou knedľou. Čo máte na obed vy?
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 20.8.2021
Kategorie: Karlovarská knedľa, Knedle, Prílohy, Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Mäso:
hovädzie mäso podľa chuti
cibuľa
vývar alebo voda
majoránka
soľ
korenie
Knedľa:
1 kgnakrájané žemle
1 zväzoknasekaná petržlenová vňať
6 ksvajce
soľ
korenie
1/2 ksnastrúhaný muškátový oriešok
- Jednoduché jedlo, ktoré pripravíte za pár minút. Namiesto knedlí môžete pripraviť klasickú ryžu alebo varené zemiaky. Chutí to skvele a je to hlavne tradičné jedlo, ktoré má rád každý.
- Mäso:
Mäso nakrájame na malé rezančeky a orestujeme na cibuli, priklopíme a dusíme, prilievame vývar (vodu), okoreníme majoránkou a soľou, varíme kým nie je mäso mäkké, potom zahustíme. - Knedľa:
1 kg krájaných žemlí na kocky (môžu byť tvrdšie), zväzok nasekanej petržlenovej vňate - tú som nemala, 6 vajec, soľ, korenie, 1/2 nastrúhaného muškátového orieška.
* Ďalšie variácie knedlí, ktoré môžete použiť ako prílohu:
1. Domáca varená knedľa bez mlieka a bez vajíčka
2. Slaninkové knedle
3. Viedenská knedľa
4. Petržlenové knedle
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí na majoránce a rakouský knedlík.
KOMENTÁRE K RECEPTU