Hovädzie na majoránke a rakúska knedľa

Recept Hovädzie na majoránke a rakúska knedľa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chutné hlavné jedlo s rakúskou knedľou. Čo máte na obed vy?

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Mäso:

hovädzie mäso podľa chuti
cibuľa
vývar alebo voda
majoránka
soľ
korenie

Knedľa:

1 kgnakrájané žemle
1 zväzoknasekaná petržlenová vňať
6 ksvajce
soľ
korenie
1/2 ksnastrúhaný muškátový oriešok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jednoduché jedlo, ktoré pripravíte za pár minút. Namiesto knedlí môžete pripraviť klasickú ryžu alebo varené zemiaky. Chutí to skvele a je to hlavne tradičné jedlo, ktoré má rád každý.
  2. Mäso:
    Mäso nakrájame na malé rezančeky a orestujeme na cibuli, priklopíme a dusíme, prilievame vývar (vodu), okoreníme majoránkou a soľou, varíme kým nie je mäso mäkké, potom zahustíme.
  3. Knedľa:
    1 kg krájaných žemlí na kocky (môžu byť tvrdšie), zväzok nasekanej petržlenovej vňate - tú som nemala, 6 vajec, soľ, korenie, 1/2 nastrúhaného muškátového orieška.


* Ďalšie variácie knedlí, ktoré môžete použiť ako prílohu:

1. Domáca varená knedľa bez mlieka a bez vajíčka
2. Slaninkové knedle
3. Viedenská knedľa
4. Petržlenové knedle

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť