NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Hovädzie mäso v marináde
Hovädzie mäso v marináde
Recept Hovädzie mäso v marináde
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   11.2.2021

Hovädzie mäso v marináde

Vynikajúca voľba na obed! Či je pondelok, či utorok, streda alebo nedeľa, toto jedlo ulahodí Vášmu žalúdku. Mňam!

Suroviny

SUROVINY NA 10 PORCIÍ:

10 plátkov
hovädzia roštenka
250 ml
olej
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
1 lyžička
mletá sladká paprika
1 lyžička
korenie gyros
podľa chuti
soľ
1 lyžica
solamyl

PRÍLOHA:

1 kg
zemiaky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Marináda: do nádoby nalejeme olej, pridáme 4 strúčiky prelisovaného cesnaku, papriku, gyros korenie, solamyl, soľ podľa chuti a premiešame.
  2. Mäso naklepeme a postupne namáčame do marinády. Ukladáme do nádoby na seba, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť v chlade do druhého dňa.
  3. Olej zlejeme, na panvici rozpálime a opečieme každý plát mäsa z oboch strán. Ukladáme do zapekacej nádoby, každú vrstvu posypeme nakrájanou cibuľou, zalejeme zvyšnou marinádou, výpekom a vodou po povrch mäsa.
  4. Pečieme prikryté v rozohriatej rúre do mäkka. Teplota 200 ° C. Časť vody sa odparí, omáčku podľa potreby ešte môžeme zahustiť solamylom a dosoliť podľa chuti.
  5. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninou. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blazena Sadovska

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár