Hovädzie mäso v marináde

Recept Hovädzie mäso v marináde
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca voľba na obed! Či je pondelok, či utorok, streda alebo nedeľa, toto jedlo ulahodí Vášmu žalúdku. Mňam!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

SUROVINY NA 10 PORCIÍ:

10 plátkovhovädzia roštenka
250 mlolej
1 kscibuľa
4 strúčikycesnak
1 lyžičkamletá sladká paprika
1 lyžičkakorenie gyros
podľa chutisoľ
1 lyžicasolamyl

PRÍLOHA:

1 kgzemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Marináda: do nádoby nalejeme olej, pridáme 4 strúčiky prelisovaného cesnaku, papriku, gyros korenie, solamyl, soľ podľa chuti a premiešame.
  2. Mäso naklepeme a postupne namáčame do marinády. Ukladáme do nádoby na seba, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť v chlade do druhého dňa.
  3. Olej zlejeme, na panvici rozpálime a opečieme každý plát mäsa z oboch strán. Ukladáme do zapekacej nádoby, každú vrstvu posypeme nakrájanou cibuľou, zalejeme zvyšnou marinádou, výpekom a vodou po povrch mäsa.
  4. Pečieme prikryté v rozohriatej rúre do mäkka. Teplota 200 ° C. Časť vody sa odparí, omáčku podľa potreby ešte môžeme zahustiť solamylom a dosoliť podľa chuti.
  5. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninou. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blazena Sadovska

 

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť