Hovädzie kocky na divoko

Pridal: rebeka, 12.5.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
Nahraj fotku a pochváľ sa
Nedávno som videla v televízii reláciu, kde sa rozprávali o hovädzom mäse. Hovorili, že konzum hovädzieho mäsa v poslednom období poklesol, preto som sa rozhodla podporiť štatistiku a uvarila som hovädzie kocky na divoko. Ja k tejto štatistike prispievam dosť často, mám rada červené mäso na rôzne spôsoby. Nezabudnite, že najlepšie je použiť čerstvé mäso, najlepšie z domáceho chovu, ale viem, že dnes je takéto mäso finančne náročné, preto radšej siahneme aj po mäse z veľkoobchodu. Stále pozerajte dátum spotreby a mäso pred použitím dobre umyte pod teplou tečúcou vodou. Autor: Naďa I. (Rebeka)
Pridal: rebeka, 12.5.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
- V hrnci rozpálime masť, pridáme na kocky pokrájanú slaninu a vyškvaríme. Pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a opražíme do tmava.
- Mäso prekrájame na väčšie kocky, osolíme a 10 minút restujeme za stáleho miešania. Pridáme všetko korenie, ktoré sme podrtili v mažiari. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a opäť cca 5 minút restujeme.
- Podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. V priebehu dusenia podľa potreby dolievame vývar.
- Mäkké mäso vyberieme a šťavu so zeleninou a slaninou rozmixujeme.
- V šľahačke rozmiešame múku a pridáme do pomixovanej šťavy. Pridáme citrónovú šťavu a dochutíme soľou, eventuálne cukrom. Potom omáčku ešte prepasírujeme cez jemné sitko.
- Vložíme späť mäso a prehrejeme.
- Podávame s kysnutou alebo zemiakovou knedľou.
Môj blog: Varenie s Tomom