Hovädzie kocky na divoko

Recept Hovädzie kocky na divoko

Pridal: rebeka, 12.5.2021

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nedávno som videla v televízii reláciu, kde sa rozprávali o hovädzom mäse. Hovorili, že konzum hovädzieho mäsa v poslednom období poklesol, preto som sa rozhodla podporiť štatistiku a uvarila som hovädzie kocky na divoko. Ja k tejto štatistike prispievam dosť často, mám rada červené mäso na rôzne spôsoby. Nezabudnite, že najlepšie je použiť čerstvé mäso, najlepšie z domáceho chovu, ale viem, že dnes je takéto mäso finančne náročné, preto radšej siahneme aj po mäse z veľkoobchodu. Stále pozerajte dátum spotreby a mäso pred použitím dobre umyte pod teplou tečúcou vodou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 12.5.2021

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

500 ghovädzie zadné mäso (stehno, pliecko ...)
1 kscibuľa
kúsokpetržlen
kúsokzeler
1 ksmrkva
50 gslanina
1 lyžicaparadajkový pretlak
2 lyžičkycukor
1 lyžicamasť
2 ksbobkový list
2 guličkyborievka
4 guličkynové korenie
podľa chutičierne korenie (celé)
podľa chutibiele korenie (celé)
1/2 lyžičkytymián
1 lyžičkaoregano
podľa chutisoľ
podľa potrebyhovädzí vývar
2 lyžičkycitrónová šťava
200 mlsmotana na šľahanie
1 lyžicahladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci rozpálime masť, pridáme na kocky pokrájanú slaninu a vyškvaríme. Pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a opražíme do tmava.
  2. Mäso prekrájame na väčšie kocky, osolíme a 10 minút restujeme za stáleho miešania. Pridáme všetko korenie, ktoré sme podrtili v mažiari. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a opäť cca 5 minút restujeme.
  3. Podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. V priebehu dusenia podľa potreby dolievame vývar.
  4. Mäkké mäso vyberieme a šťavu so zeleninou a slaninou rozmixujeme.
  5. V šľahačke rozmiešame múku a pridáme do pomixovanej šťavy. Pridáme citrónovú šťavu a dochutíme soľou, eventuálne cukrom. Potom omáčku ešte prepasírujeme cez jemné sitko.
  6. Vložíme späť mäso a prehrejeme.
  7. Podávame s kysnutou alebo zemiakovou knedľou.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť